Klidná zimní jízda s pneumatikami SoundComfort Goodyear

Goodyear přináší před zimní sezónou na trh novou zimní řadu pneumatik s technologii SoundComfort.

Technologie SoundComfort pro snižování hluku byla již úspěšně zavedena do letní řady pneumatik Goodyear. Tato technologie v interiéru snižuje hluk až o 50%, což je -4dbA. Proto se společnost Goodyear rozhodla umožnit zákazníkům koupit s technologii SoundComfort i pneumatiky zimní.

Čím je hluk při jízdě menší, tím je jízda komfortnější. Ale na hlučnost nemá vliv pouze pneumatiky, i když právě ony mají největší potenciál hluk snížit díky své hmotnosti a ceně. Další vlivy na výši hluku jsou rychlost vozidla, kvalita vozovky, hluk motoru, vítr, konstrukce vozu.

Rezonance vznikající vibrací vzduchu uvnitř pneumatiky přenáší hluk do konstrukce vozidla. A to je jedním z hlavních zdrojů hluku. Pneumatika Goodyear vybavená technologií SoundComfort má rezonanci vzduchu omezenou. Technologie SoundComfort spočívá v tom, že se vnitřní povrch pneumatiky vybavuje vrstvou polyuretanové pěny. Pěna díky otevřeným buňkám vibrace vzduchu snižuje. Pneumatika Goodyear s technologií SoundComfort ve srovnání s ostatními pneumatikami snižuje hluk v kabině až o polovinu a to přináší pro řidiče a cestující možnost vychutnat si při jízdě hudbu, či konverzaci. Pěna prakticky nic neváží, takže na valivý odpor, životnost nebo rychlost vozidla nemá žádný vliv.