Kumho přináší zajímavou celoročku Solus HA32 určenou pro evropský trh

Jihokorejská společnost Kumho uvedla na trh celoročku Solus HA32, která vykazuje o 15% větší přilnavost za mokra a 10% lepší ovladatelnost za mokra i za sucha ve srovnání se svým předchůdcem HA31.

Nové vozy prodávané na evropském trhu jsou obvykle vybaveny pneumatikami s letní specifikací. Ty obvykle dobře fungují v teplejších ročních obdobích, ale jejich výkon se výrazně sníží v teplotách pod 7° C, což je teplota jen o několik stupňů vyšší než je průměr pro prosinec, leden nebo únor.

Klasickým řešením tohoto problému je mít sady letních i zimních pneumatik, jejichž nevýhodou je zdvojnásobení výdajů a potřeba měnit pneumatiky dvakrát ročně. Perfektní kompromis je fungující celosezónní produkt navržený pro provoz ve všech podmínkách po celý rok.

Taková je Solus HA32, která už získala jedno z nejlepších světových designových ocenění The Red Dot Design Award ještě před jeho uvedením na evropský trh. Špičková směs a vzor běhounu ve tvaru písmene V jsou primární příčiny pozoruhodného zlepšení výkonu za mokra, což jí získalo velmi slušnou klasifikaci třídy B v přilnavosti za mokra. Další vlastnosti, jako jsou trojrozměrné drážky zajišťují jistou manipulaci ve všech podmínkách, včetně sněhu, ledu nebo bláta. To potvrzuje i zimní certifikace, takže na bočnici najdeme symbol s třemi vrcholky a vločkou.

Novinka je k dispozici ve 42 velikostech o průměru 14 až 18 palců, což uspokojí potřeby širokého spektra osobních automobilů a také mnoha SUV.


Images by Kumho Tire Co., Inc.