Kumho Road Venture oceněna prestižní návrhářskou trofejí Good Design Award

Pneumatika Kumho Tire získává vítěznou cenu na soutěži Good Design Award 2022 v Japonsku za produkt Road Venture AT52.

Good Design Award je vedle iF Design Award, Red Dot Design Award a IDEA jednou z nejprestižnějších mezinárodních soutěží v oblasti designu. Oceněná pneumatika Road Venture AT52 je kombinovaná pneumatika pro jízdu na silnici i v terénu, která se vyznačuje výraznými výkony v náročném terénu v Severní Americe, jako jsou kamenité cesty a blátivé cesty. Osloví také řidiče pick-upů a SUV.

Na běhounu je použit dezén s bočnicovým přesahem ve tvaru zubů pily. Tato konstrukce zlepšuje trakci v terénu a umožňuje pohodlnou a tichou jízdu na běžných silnicích díky uspořádání roztečných bloků v pěti délkách. Kromě toho tato konstrukce zlepšuje odolnost, opotřebení a dokonce i jízdní vlastnosti při jízdě v přímém směru. Konstrukce lamel a drážek klikatého tvaru s několika úhly umožňuje bezpečnou jízdu i v zimě.

Bočnice je vybavena konstrukcí Side Biter, která dodává pevný a agresivní vzhled a zároveň minimalizuje poškození pneumatiky způsobené vnějšími nárazy a zabraňuje nehodám způsobeným prasknutím.

Výrobce Kumho Tire také nedávno získal hlavní cenu v kategorii „Design Concept“ německé soutěže Red Dot Design Award za pneumatiku Airborne Tire. Tato pneumatika je systémovou pneumatikou pro sektor UAM (Urban Air Mobility), jde o futuristické pneumatiky pro malé stroje s vertikálním startem a představují symbol technologie mobility.


Images by KUMHO TIRE