Geolandary od Yokohamy slaví úspěchy a věří jim i výrobci aut

Geolandary jsou ve světě off-road pojem a potvrzuje se to každým dnem. GEOLANDAR X-CV nyní oznámila Toyota coby originální výbavu pro nový model Tundra, plnohodnotný pickup automobilky Toyota Motor Corporation, a nové plnohodnotné SUV Sequoia. Oba modely se už začaly prodávat na trzích Severní Ameriky a Latinské Ameriky.

Toyota Tundra

Pneumatiky GEOLANDAR X-CV dodávané pro vozy Tundra a Sequoia mají speciálně vyladěný dezén a nově vyvinutou směs, které splňují požadavky obou modelů na vynikající stabilitu řízení a vynikající brzdný výkon na suché i mokré vozovce. Dezén běhounu a nová směs také dosahují běžně obtížné kombinace vynikající odolnosti proti opotřebení a výrazně sníženého valivého odporu.

Toyota Sequoia

Pneumatika GEOLANDAR X-CV představuje novou dimenzi v oblasti dálničních terénních pneumatik, které se zaměřují na výkon při vysokých rychlostech a ovladatelnost. GEOLANDAR je globální značka pneumatik Yokohama Rubber pro vozy SUV a pickupy.

A nyné přišla zpráva že Mazda pro zařadí Geolandary jako tovární výbavu na novém crossoveru SUV MAZDA CX-60, jehož prodej byl zahájen v Evropě, Japonsku a na dalších trzích v září 2022.

Pneumatika ADVAN V61 dodávaná jako originální díl je vysoce výkonná pneumatika globální vlajkové značky ADVAN společnosti YOKOHAMA. Je vysoce odolná proti opotřebení a vykazuje výjimečnou odolnost proti hydroplaningu, která zajišťuje vynikající přilnavost na mokru. Pneumatika také dosahuje nízkého valivého odporu, což je vlastnost, která se obvykle považuje za neslučitelnou s těmito ostatními vlastnostmi.

MAZDA CX-60

Pneumatika GEOLANDAR X-CV představuje novou dimenzi terénních pneumatik pro jízdu na dálnici, kterou společnost Yokohama Rubber vyvinula s cílem splnit normu M+S (bláto a sníh) pro vysoce výkonné crossovery SUV, které se v posledních letech stále více zaměřují na výkon při vysoké rychlosti a ovladatelnost. Kromě vynikající ovladatelnosti a komfortní jízdy je pneumatika GEOLANDAR X-CV schopna zvládnout i ty nejnáročnější silniční podmínky.

Pneu také excelují na off-roadových závodech, zvítězily například v klání Method Race Wheels „Casey Folks“ Vegas to Reno 2022, což je Závod v americkém státě Nevada a je posledním podnikem série 2022 Best In The Desert.

Jezdci si pochvalují model GEOLANDAR SD pro jeho vynikající odolnost a výkon v drsných offroadových závodech. Vozidlo vybavené těmito pneumatikami také obsadilo první místo ve třídě Pro UTV Open na letošním závodě SCORE SAN FELIPE 250, který se konal letos v Mexiku.

GEOLANDAR X-CV

Závod Method Race Wheels „Casey Folks“ Vegas to Reno 2022 800 km dlouhý offroadový závod náročnou pouštní krajinou, která zahrnuje bahnité, písčité a kamenité oblasti z Las Vegas v jižní Nevadě do Rena v severozápadní Nevadě. Vozidla vybavená pneumatikami GEOLANDAR dosáhla v minulých ročnících závodu Best In The Desert vynikajících výsledků, včetně celkového prvenství v závodě v říjnu 2020 a prvenství ve své třídě v závodě v září 2021.

Společnost YX2023 také považuje účast v motoristických sportech za klíčovou pro snahu společnosti vyvíjet nové technologie pneumatik, které dále posílí značky ADVAN a GEOLANDAR. Jak je vidět, tato investice se vyplácí.


Images by The Yokohama Rubber Co., Ltd., Toyota Motor North America, Mazda Motor Corporation