Lewis Hamilton zakládá vlastní stáj, Continental přivítal jeho tým v offroad sérii Extreme E

Do startu nové terénní závodní série Extreme E, kterou kompletně obouvá Continental, zbývá několik měsíců a organizátoři postupně odhalují týmy, které potvrdily svou účast na těchto terénních závodech v elektrických SUV. A nyní byla zveřejněna informace o nově potvrzeném týmu, jehož majitelem není nikdo jiný, než úřadující mistr světa Formule 1 Lewis Hamilton.

Takto bude vypadat Hamiltonovo závodní SUV

Hamiltonův nově založený tým se jmenuje X44 a je odvozen od jeho vlastního závodního čísla (44) ve Formuli 1. „Projekt Extreme E mě opravdu oslovil kvůli svému environmentálnímu zaměření,“ vysvětluje svůj zájem o zapojení do seriálu ikona F1. Charakteristickým znakem Extreme E je volba závodních míst v bezprostřední blízkosti ohrožených oblastí. „Každý z nás má sílu něco změnit,“ říká Hamilton. „To, že mohu využít svou lásku k závodění spolu s láskou k naší planetě k pozitivnímu dopadu, pro mě znamená opravdu hodně. Jsem nesmírně hrdý na to, že mohu oznámit vznik svého nového závodního týmu a potvrdit jeho vstup do Extreme E.“ S příchodem X44 je nyní potvrzeno osm závodních týmů.

Sandra Roslan, která je ve společnosti Continental odpovědná za projekt Extreme E, k tomu dodává: „Jako zakládající partner a exkluzivní dodavatel pneumatik jsme samozřejmě nadšení, že se organizátorům podařilo zlákat Lewise Hamiltona pro tuto novou a jedinečnou závodní sérii. Jeho jméno bude určitě hrát velkou roli při přitahování globální pozornosti k sérii Extreme E během její první sezóny.“

Tým Lewis Hamiltona X44 se připojil k dalším sedmi stájím, které již oznámily své zapojení do Extreme E, včetně slavných amerických týmů IndyCar Andretti Autosport a Chip Ganassi Racing, španělského projektu QEV Technologies, dvojnásobných mistrů Formule E Techeetah a britského Veloce Racing, spoluzaloženým současným šampionem Formule E Jean-Erica Vergnem.

Série Extreme E je založena stejným uskupením, které založilo Formuli E. Continental bude prémiovým sponzorem Extreme E a vybaví všechna vozidla pneumatikami pro rozmanité a extrémně náročné podmínky, se kterými se vozy setkají. Kromě toho platforma pro digitální monitorování pneumatik ContiConnect od společnosti Continental zajistí digitální konektivitu se senzory uvnitř pneumatik, které umožňují neustálé monitorování tlaku a teploty.

Start série je naplánován na leden 2021. Začít by se mělo závodem v Senegalu, který bude reprezentovat ohroženou oblast oceánů.

 

Images by Continental AG and lewishamilton.com