Michelin představil tři novinky pro motorky  – Power 6, Power GP2 a Anakee Road

Michelin má s výrobou pneu pro jednostopá vozidla už 130letou tradici a v současné době jsou motocyklové pneumatiky MICHELIN plně uznávány zákazníky a médii. Nyní představil tři novinky: MICHELIN Power 6, MICHELIN Power GP2 a MICHELIN Anakee Road. Pojďme si je krátce představit.

Pneumatika MICHELIN Power 6 je určena širokému spektru uživatelů sportovních motocyklů, ale především jsou pro ty, kteří hledají sportovní charakter a čistý požitek z jízdy. O této pneu mluví MICHELIN jako o své nové referenční pneumatice.

Kromě sportovních výkonů tato nová pneumatika Michelin dbá na kilometrový výkon pro každodenní jezdce nebo ty, kteří cestují na dlouhé vzdálenosti na výlety na motocyklu. Přilnavost na suchu i mokru, ale také ovladatelnost a sportovní charakter dělají z této pneumatiky vhodnou odpověď na požadavky dnešních motocyklistů. Tato pneumatika je k dispozici v široké škále rozměrů, je vhodná pro motocykly s objemem nad 300 cm3 a byla již homologována na novém modelu KTM 390 Duke 2024.

Předchůdce Power 5

Pneumatika MICHELIN Power GP2 je určena pro závodní okruhy, ale je homologována i pro silnice. Tato evoluce pneumatiky MICHELIN Power GP, která je určena majitelům supersportovních motocyklů, vstupuje do nové dimenze. Nová pneumatika poskytuje ještě vyšší úroveň přilnavosti na mokrém i suchém povrchu než její předchůdkyně MICHELIN Power GP, která již byla v této kategorii špičkovou pneumatikou. Díky své úrovni přesnosti jízdy umocňuje zážitek z jízdy na trati a umožňuje i těm nejzkušenějším jezdcům posunout své limity na trati. Nová pneumatika MICHELIN Power GP2, navržená stejným týmem inženýrů a využívající stejné vývojové nástroje jako pneumatiky pro MotoGP, těží ze zkušeností, které Michelin získal během 500 vítězství v mistrovství světa FIM.

Pneumatika MICHELIN Anakee Road je navržena jako doplněk řady Anakee, která se může pochlubit pneu pro agresivnější použití v terénu, jako Anakee Wild a Anakee Adventure. Jelikož jsou trailová kola velmi všestranná, je stejně široký i rozsah jejich použití. Ve skutečnosti je nová pneumatika MICHELIN Anakee Road určena motocyklistům, kteří dávají přednost silnici před terénem a jezdí na svém motocyklu na dlouhé silniční výlety i na každodenní cestování. Tato nová pneumatika poskytuje vysokou úroveň přilnavosti na suchu i mokru, dlouhou životnost a dobrou stabilitu. Kola v tomto segmentu se v průběhu generací odlehčila, ale stále mají impozantní velikost a vzhled. Michelin navrhl novou pneumatiku Anakee Road tak, aby byla v souladu se stylem těchto kol.

Anakee Road by měly vycházet z Anakee Wild, ale budou více zaměřené na silnici

Nové pneumatiky Michelin budou moci prodejci objednávat od listopadu 2023 a zákazníkům se začnou prodávat od ledna. Tiskové testy proběhnou na začátku roku 2024. Při této příležitosti budou poskytnuty veškeré informace o rozměrech, výhodách a technologiích integrovaných do nových pneumatik MICHELIN.

 

Images by The Michelin Group