Motokrosová novinka Dunlop Geomax MX34 se širokým využitím jde do prodeje

Společnost Dunlop obohatila svou řadu Geomax, která získala několik vítězství v motokrosových šampionátech, a představila Geomax MX34, univerzální pneumatiku pro MX s řadou inovací, které navazují na její uznávané předchůdce.

Pneumatika Geomax MX34 byla navržena s ohledem na výkonnost a konzistenci ověřenou v závodech a jejím cílem je poskytnout větší přilnavost motokrosovým jezdcům všech úrovní, od profesionálních závodníků až po amatéry. Je nástupcem pneumatiky Geomax MX33, která se stala oblíbenou pneumatikou na široké škále měkkých, blátivých a středně těžkých povrchů a v proměnlivých povětrnostních podmínkách.

Nová pneumatika se nachází v rozmezí mezi pneumatikou Geomax MX14 zaměřenou na písek a bláto a pneumatikou Geomax MX53 zaměřenou na střední až tvrdý povrch.

S pneumatikou Geomax MX34 již závodili někteří z nejlepších světových motokrosových jezdců v mistrovství světa FIM v motokrosu (MXGP) i v šampionátu AMA Supercross. Ať už se jedná o motokrosové gumy nebo závodní slicky pro superbiky, společnost Dunlop spolupracuje s týmy na vývoji svých budoucích pneumatik přímo na trati a poskytuje tak všem jezdcům výkon ověřený v ostrém závodě.

Nová pneumatika se vyznačuje vylepšenou konstrukcí na přední i zadní části. Na přední straně poskytuje optimalizovaná konstrukce bloků a aktualizovaná směs má lepší trakci a odolnost ve srovnání s předchůdcem. Větší rozestupy mezi bloky mezitím dosahují vynikajícího odvodu bláta.

Na zadní pneumatice jsou pak středové bloky o 11 % vyšší a o 44 % širší, což zajišťuje lepší trakci. Tato zvýšená přilnavost zadní pneumatiky poskytuje jezdcům výrazně lepší akceleraci a lepší cit a zpětnou vazbu. Nové konstrukce společně nabízejí také lepší přilnavost při rozjezdu, která pomáhá s potenciálem pro holeshot.

Luca Davide Andreoni, marketingový manažer Dunlop Motorcycle Europe, popsal pneu slovy: „Nová pneumatika Dunlop Geomax MX34 přidává ještě více trakce a rychlosti k již tak výjimečné pneumatice. Ve spolupráci se špičkovými týmy v MXGP a Supercrossu jsme vylepšili řadu vlastností, abychom jezdcům všech úrovní poskytli lepší odolnost, trakci a kontrolu smyku na široké škále měkkých až středně tvrdých povrchů. Společně s pneumatikami Geomax MX14 a MX53 jsme hrdí na to, že můžeme nabídnout naši dosud nejsilnější motokrosovou řadu, která čerpá z našich inovací z vítězství ve špičkových profesionálních šampionátech.“

Pneumatiky Geomax MX34 budou k dispozici od července 2023 v 17 velikostech, které zahrnují přední uložení o velikosti 10, 12, 14, 17, 19 a 21 palců a zadní uložení o velikosti 10, 12, 14, 16, 18 a 19 palců.

Images by Dunlop Europe