Motosport má novou všestrannou pneumatiku

Společnost Dunlop uvede příští rok do portfolia pneumatik Hypersport čtvrtý produkt.

Pneumatika SportSmart TT, odvozená od pneumatiky SportSmart Range, je vyvinutá tak, aby splňovala požadavky na výkony jak silničních pneumatik, tak i pneumatik vhodné na trať. Tím se stává zajímavou pro jezdce, kteří chtějí používat stejné pneumatiky na jízdu po trati i na silnici.

Písmena „TT“ za názvem SportSmart znázorňují použití výrobní technologie „Track“. Po uvedení této pneumatiky se společnost Dunlop po deseti letech vrátí do tohoto segmentu trhu. Dunlop pro výrobu SportSmart TT vyvinul nový polymer, který je více přilnavý a trvanlivý. „Je to druh pneumatiky, u kterého je prokázáno, že poskytuje všestranný provozní rozsah a konzistentní výkon. Tyto vlastnosti jsou nezbytné pro kombinaci povrchu silnice a trati.“ popisuje pneumatiku společnost Dunlop.

Technologie NTEC vyvinutá společností Dunlop byla využita k optimalizaci kontaktů nové pneumatiky. Tato nová technologie umožňuje vyladění zadního huštění, a tím maximalizuje stopu na trati. To jezdcům umožňuje pro jízdu na silnici mít pneumatiku standardně nahuštěnou, ale při jízdě na trati se kontakt zvyšuje o 24 %.

Pro pneumatiky Hypersport výrobce pneumatik Dunlop uvedl kromě SportSmart TT následující typy:

GP Racer D212 – pro zkušené jezdce, leden 2017

SportSmart2 Max – pro silniční jezdce, kteří občas vyjedou na trať, březen 2017

D213 GP Pro – pro profesionální jezdce, v létě 2017

zdroj foto: https://www.dunlop.eu/