Nejdražší pneumatiky světa

Společnost Z Tyre vyrobila ty nejdražší pneumatiky na světě. Svoji cenou předčily i dlouho úřadující pneumatiky na Bugatti Veyron.

Každý kdo vlastní nějaký vůz na něj potřebuje i kvalitní pneumatiky. Například na Octavii seženete sadu pneumatik za cca 8000 Kč. To je taková průměrná cena za dobré obutí, které Vás (snad) nezklame. Pak je tu další vrstva lidí, kteří mají super sportovní auto. Tito lidé si už musí připlatit a koupit pneumatiky za mnohem vyšší částky. Například sada pneu na Bugatti Veyron stojí kolem 720.000 Kč. To už je solidní suma za pneumatiky. Ovšem inženýři ze společnosti Z Tyre šli ještě dál.

Za cenu pneumatik od společnosti Z Tyre si můžete koupit luxusní dům nebo třeba dvě Ferrari. A jaká je tedy jejich cena? Je to neuvěřitelných 14,5 mil korun.

Této ceny šlo docílit poměrně snadno, když jsou vykládány diamanty a jsou zdobeny plátkovým zlatem. Diamanty má na starost italská klenotnická firma. Poté jsou zasílány do Dubaje, kde je zlatem vyloží lidé, kteří se starali i o výzdobu prezidentského paláce v Abú Dhabí.

Snad tyto pneumatiky najezdí spousty šťastných kilometrů.