NEXEN ukázal ve Vegas dvě nové pneu, jedny na do každého počasí i terénu a jedny pro extrémní výkon

NEXEN představil na jednom z nejdůležitějších motoristických veletrhů světa SEMA v Las Vegas dva nové modely, z nichž minimálně jeden z nich může být mimořádně zajímavý. Návštěvníci si mohli prohlédnout modely N’Fera Sport R a Roadian HTX2.

N’Fera Sport R

N’Fera Sport R je zcela nová extrémní ultra výkonná pneumatika společnosti Nexen Tire určena pro sporťáky. V portfoliu Nexenu nahrazuje pneumatiku N’Fera SUR4G, kterou si vybrali pro své vozy například jezdci šampionátu Formula DRIFT. Pneumatika N’Fera Sport R se může pochlubit větším výkonem ve všech směrech a lepší přilnavostí díky větší styčné ploše, což má za následek nárůst možné třecí plochy s vozovkou o 4 % oproti pneumatice SUR4G. Pneumatika N’Fera Sport R se také vyznačuje precizně odladěným složením s vysokokarbonovou směsí v kombinaci s vyšším obsahem plniva, díky čemuž gums dosahujr rychlejšího zahřátí při jízdě na trati.

Specifikace jsou:

hodnocení opotřebení běhounu 200 A A UTQG
Rychlostní index W
Rozměry od 15 do 19 palců
K dispozici je 13 různých rozměrů

Roadian HTX2

Pneumatika Roadian HTX2 je takzvaná highway-terrain pneu, která je skvělá na silnici ale podrží vás i když sjedete na polní cestu, All-Weather, All-Performance. Oproti první generaci má některé nové a vylepšené vlastnosti. Pneumatika Roadian HTX2, která nabízí dlouhou životnost na dálnici a je určena pro novou generaci malých nákladních automobilů a SUV a poskytuje odolnost a jízdní vlastnosti za každého počasí.

Roadian HTX2 má také certifikaci tří vrcholků a sněhové vločky pro náročné zimní podmínky a nabízí posílenou trakci, která se hodí na těžkém sněhu, ledu a dalších náročných terénech.

Hlavní vlastnosti:

Vylepšený výkon za každého počasí
Rychlostní kategorie R, S, T a H
K dispozici ve dvou variantách provedení bočnic
Rozměry od 16 do 22 palců
K dispozici 51 různých velikostí

Pneu se začnou primárně prodávat na americkém trhu.
„Pro zákazníky společnosti Nexen Tire je to opravdu vzrušující doba, protože jsme právě uvedli na trh novou generaci naší rychle rostoucí řady pneumatik do USA,“ řekl Brian YoonSeok Han, generální ředitel společnosti Nexen Tire America, Inc. „Využili jsme poznatky z našich testovacích zařízení po celém světě a zkombinovali je s potřebami našich zákazníků, abychom vytvořili jedny z nejodolnějších a cenově nejdostupnějších špičkových pneumatik na současném trhu, a jsme hrdí na to, že pneumatiky N’Fera Sport R a Roadian HTX2 budou reprezentovat to, s čím bude společnost Nexen Tire přicházet i nadále.“



Images by NEXEN TIRE AMERICA INC.