Nexen vstupuje na trh s vlastní odolnou pneu do každého terénu

Společnost Nexen Tire uvedla na trh novou generaci terénních pneumatik Roadian ATX, jejíž sesterské řady HTX a MTX se u nás prodávají.

Pneumatika Roadian ATX má vyniknout svou odolností a podle výrobce využívá technologii běhounu nové generace, která je speciálně navržena tak, aby poskytovala lepší přilnavost i během opotřebení.

„V porovnání s dřívější nabídkou terénních pneumatik naší společnosti se Roadian ATX může pochlubit zvýšeným výkonem ve čtyřech pro spotřebitele nejdůležitějších kategoriích: odolnost, přilnavost na mokru, přilnavost na sněhu a kilometrový výkon.“

Pneumatika Roadian ATX se u většiny rozměrů LT vyznačuje také zesílenou třívrstvou konstrukcí bočnic, která prodlužuje životnost a zvyšuje odolnost při velkém zatížení. Zvýšená tuhost bočnic navíc zvyšuje stabilitu vozidla při zatáčení pod zatížením a při jízdě s velkým nákladem.

Pneumatika s certifikací 3-Peak Mountain Snowflake má také dvojitou bočnici a je k dispozici v rychlostních třídách S, T a H.

„Existuje velký segment řidičů, kteří potřebují terénní pneumatiku, která poskytuje výjimečné terénní schopnosti bez agresivního charakteru blátivých terénních pneumatik, a to se stalo hnacím motorem pro Roadian ATX,“ říká Brian YoonSeok Han, generální ředitel společnosti Nexen Tire America, Inc.

„Navrhli jsme mimořádně schopnou terénní pneumatiku, která může řidiče dovézt kamkoli po světě a přitom si zachovává ovladatelnost, tichost a komfort každodenní silniční pneumatiky. Díky těmto vlastnostem – a dalším – mohou naši prodejci nabízet pneumatiku Roadian ATX s jistotou, protože vědí, že je na běhoun poskytována záruka (v některých zemích) na 100.000 ujetých kilometrů.“

Výrobek je k dispozici v 63 rozměrech, které se hodí na kola o průměru od 15 do 22 palců. Prodej startuje v USA a plány pro rozšíření na evropské trhy nejsou prozatím známy. Další rozměry budou k dispozici později v tomto roce.


Images by Nexen Canada