Nokian revitalizuje svoji zimní řadu, vlajková loď Hakkapeliitta získá speciál pro severské země a bude i verze pro elektromobily

Nokian Tyres aktualizuje svoji komplexní řadu pneumatik s hroty. Na začátku roku 2021 představuje nejsevernější výrobce pneumatik na světě své nové vlajkové produkty: pneumatiky Nokian Hakkapeliitta 10 s hroty pro osobní automobily a SUV a přidává klasické zimní Nokian Nordman 8 a Nokian Nordman 8 SUV.

Novinkou v této produktové řadě je speciální verze pro elektrická vozidla a hybridy. Společnost Nokian Tyres poprvé představuje také model speciálně navržený pro ruský trh: pneumatiku Nokian Hakkapeliitta 10p s hroty. Do stejné řady budou patřit i Hakkapeliitta 10 SUV, které přinesou větší odolnost a vyvážená přilnavost, Hakkapeliitta 10 SUV a Hakkapeliitta 10 EV pro elektrovozy.

Zimní pneumatiky Nokian Hakkapeliitta jsou známé jako průkopnické v oblasti bezpečnosti a ekologické šetrnosti. Technologie dvojitých hřebů nové generace v Nokian Hakkapeliitta 10 je vhodná pro všechny zimní podmínky a nabízí vyváženou přilnavost a kontrolovanou ovladatelnost na ledu, sněhu i holých silnicích. Zvláštní pozornost u Nokianu věnovali také pohodlí jízdy, především hluku. “Tiché mohou být i zimní pneumatiky nové generace”, říká vedoucí výzkumu a vývoje Olli Seppälä ze společnosti Nokian Tyres.

Hakkapeliitta 10 SUV

“Nokian Hakkapeliitta je přední značka zimních pneumatik především v severských zemích a Rusku. Vysoce kvalitní pneumatiky Nokian Hakkapeliitta využívají nejnovější technologie v oboru a budou silně podporovat náš prodej a prodej našich zákazníků. Těšíme se, až spotřebitelé v nadcházejících zimách zažijí jedinečné bezpečnostní a ovladatelnost,” říká Jukka Kasi, SVP pro produkty a inovace pro Nokian Tyres.

Hakkapeliitta 10 EV

Kromě zimních pneumatik Nokian Hakkapeliitta představuje Nokian Tyres také nové zimní pneumatiky Nokian Nordman 8 a Nokian Nordman 8 SUV. Produktová řada Nokian Nordman nabízí vynikající poměr ceny a kvality spolu s pneumatikami Nokian Hakkapeliitta, které představují nejvyšší úroveň prémiových pneumatik z hlediska výkonu a bezpečnosti, a doplňují produktovou řadu Nokian Tyres pro různé skupiny spotřebitelů. Klíčovými trhy jsou severské země, Rusko a Severní Amerika.

Nové produkty se začnou prodávat spotřebitelům na jaře 2021. Plný výběr rozměrů bude zákazníkům k dispozici během sezóny zimních pneumatik na podzim 2021.


Images by Nokian Tyres plc.