Michelin bude obouvat Air France jako výhradní dodavatel po dalších 10 let. Letecký dopravce využije i další služby a technologie

Air France a Michelin rozšiřují své historií prověřené partnerství. Dva francouzští giganti budou spolupracovat na několika frontách díky nově uzavřené smlouvě dalších 10 let.

Společnost Air France znovu vložila svoji důvěru ve společnost Michelin a vybrala si francouzskou skupinu jako výhradního dodavatele pneumatik pro svůj letecký park. Skupina Michelin vybaví letouny společnosti na krátkou, střední a dlouhou vzdálenost novými nebo protektorovanými pneumatikami vyrobenými zejména v závodě Saint Doulchard ve francouzském Bourges.

Letecký park společnosti Air France bude vybaven nejmodernějšími leteckými pneumatikami, jako jsou pneumatiky Radial Michelin AIR X s technologií NZG (Near Zero Growth). Tato technologie je navržena tak, aby zabránila rozpínání a smršťování pneumatik a poskytuje letadlovým pneumatikám větší trvanlivost a výjimečnou odolnost.

Průkopníci v oblasti francouzského letectví a historičtí partneři, Air France a Michelin, vždy sdíleli společnou DNA. V letech 2010 až 2020 toto partnerství umožnilo společnosti Air France těžit ze všech nejnovějších technologií vyvinutých společností Michelin. V příštích deseti letech budou obě skupiny pokračovat ve společné práci a směřovat pole inovací ke společným ambicím, snižovat uhlíkovou stopu. Společnost Michelin se aktivně účastní evropských výzkumných programů a pracuje na průlomových technologiích, aby pokračovala v odlehčování svých pneumatik a souvisejících systémů a aby snižovala spotřebu paliva a emise CO2 při každém letu.

Air France a Michelin rovněž rozšíří své partnerství na digitální a další služby. Michelin nabídne společnosti Air France ještě ambicióznější řešení, jako jsou inovativní recyklační řešení, vysoce výkonné ekologické pryskyřice a zkušenosti s 3D tiskem kovů a plastů. Toto rozšíření rozsahu partnerství je možné díky nedávné diverzifikaci oblastí činnosti a know-how společnosti Michelin.

To hraje do karet společnosti Air France, které si stanovila vysoké cíle v oblasti udžitelnosti, například 50% snížení emisí CO2 na cestujícího/km do roku 2030.

“Skupina Michelin je více než jen dodavatelem, je dlouholetým partnerem společnosti Air France. Jsme rádi, že můžeme naše letadla vybavit pneumatikami vyrobenými ve Francii a rozšiřujeme naši spolupráci o nová pole inovací. Tato nová dohoda připravuje půdu pro ambiciózní projekty, které nám umožní urychlit snižování naší ekologické stopy, což je jedna z priorit společnosti Air France,” řekl k partnerství Géry Mortreux, výkonný viceprezident pro engineering a údržbu ve společnosti Air France.

“Jsme poctěni důvěrou, kterou do nás vložila společnost Air France, když si nás na příštích deset let vybrala jako důvěryhodného partnera naši společnost Michelin. Tento závazek přirozeně zahrnuje vybavení celé flotily vysoce výkonnými pneumatikami. Pneumatiky Michelin, které zaručují vysokou úroveň bezpečnosti v extrémních podmínkách a velký počet přistání, jsou obzvláště vhodné pro letadla nové generace. S nižší hmotností také nabízejí významnou úsporu paliva, což pomáhá učinit letectví ještě udržitelnějším. Toto partnerství nám také umožní prozkoumat nové oblasti růstu pro obě naše skupiny, nad rámec nabídky pneumatik,” zakončil Mauro Sponza, ředitel leteckých aktivit Michelinu.


Images by Michelin Group