Nokian vydává novou multiterénní Outpost AT. Je to celoroční pneu pro vozy SUV, crossovery a lehké náklaďáky

Společnost Nokian Tyre uvedla na trh novou multiterénní pneumatiku Outpost AT pro vozy SUV, crossovery a lehké nákladní vozy.

Finský výrobce pneumatik uvádí, že Outpost AT je jednou z nejtvrdších pneumatik, které kdy vyrobil, a byla navržena tak, aby řidičům poskytla univerzální a odolnou pneumatiku pro jízdu na silnici i v terénu.

Tato nová pneumatika bude dostupná na všech trzích po celém světě v rozměrech od 15 do 22 palců. Pneumatika Outpost AT bude nabízena také ve verzích LT a SUV.

Podle společnosti Nokian je hlavní výhodou pneumatiky Outpost AT agresivní dezén s kaňonovitými zářezy na křížení běhounu a bočnic který zlepšuje přilnavost a ovladatelnost na různých površích včetně břečky a sněhu.

Bočnice má na horním okraji výstupky, které zajišťují dodatečnou přilnavost při jízdě vozidel na měkkém terénu, a pneumatika je certifikována znakem tří hor, což označuje její schopnosti na ledu nebo sněhu.

Nová pneumatika Nokian Outpost AT byla zesílena aramidovým štítem výrobce pneumatik – aramidovými vlákny vloženými pod běhoun pneumatiky, která zvyšují odolnost proti průrazu a trvanlivost.

Odolnost proti průrazu dále zvyšují štěrkové chrániče v dezénu běhounu, které chrání drážky pneumatiky před škodlivými útoky. Robustní konstrukce také umožňuje pneumatice vydržet vysokou nosnost.

Společnost Nokian tvrdí, že udržitelná směs pryže zvyšuje palivovou účinnost a snižuje emise díky nízkému valivému odporu, a patentovaný indikátor bezpečnosti jízdy zobrazuje procento zbývajícího běhounu.

Olli Seppälä, vedoucí výzkumu a vývoje společnosti Nokian Tyres, uvedl: „Pneumatika se vyznačuje vysokou odolností proti poškození. Společnost Nokian Tyres je proslulá svým hlubokým know-how v oblasti technologie pneumatik a všestranným testováním, které pomáhá udržet řidiče v bezpečí i v extrémních podmínkách. Outpost AT je nejnovějším příkladem tohoto závazku a představuje naši nejmodernější nabídku pro řidiče SUV a lehkých nákladních vozidel. Strávili jsme roky navrhováním a testováním této pneumatiky a začlenili do ní nové vlastnosti, které z ní udělají odolnou a všestrannou volbu na silnici i mimo ni.“

Hlavní vlastnosti:

Extrémní odolnost díky Aramidovému štítu: Aramidová vlákna odolná proti proražení jsou zapuštěna pod běhounem a v bočnicích a zajišťují extrémní odolnost proti výmolům, nebezpečným jevům na silnici, nerovnostem v terénu a terénním překážkám.

Špičková přilnavost. 3D vzorek běhounu a všestranný dezén běhounu pneumatiky NOKIAN TYRES Outpost AT umožňuje, aby se pneumatice dařilo na jakémkoli povrchu, od bláta přes písek, sníh až po suchý asfalt. Vrcholky bočnic se spojují s ramenními zářezy, které nabízejí robustní boční přilnavost na měkkém povrchu a přispívají k agresivnímu působení pneumatiky.

Vylepšená ochrana proti průrazu. Štěrkové chrániče: Zesílení pásu běhounu umožňuje pneumatice pohodlně a s jistotou projíždět kamenité a rozbité cesty.

Spolehlivá přilnavost. Kaňonové zářezy: V místech, kde se ramenní zářezy a dezén běhounu protínají, pomáhají drážky ve tvaru písmene X pneumatice přilnout k nepředvídatelnému povrchu.

Tři vrcholky a sněhová vločka: Směs běhounu pro všechny povětrnostní podmínky poskytuje bezpečné jízdní řešení včetně zimních schopností, pneu má zimní certifikát.

Větší bezpečnost. Indikátor bezpečnosti jízdy: Díky tomuto patentovanému prvku na běhounu pneumatiky budou řidiči vždy vědět, kolik běhounu ještě zbývá.


Images by Nokian Tyres plc.