Nové zimní pneu pro firemní dodávky Nokian HAKKAPELIITTA C4 a CR4 se zaměřily na vysokou odolnost

Nové pneumatiky pro dodávky a dodávková vozidla od společnosti Nokian Tyres jsou vyvinuté pro náročné a všestranné zimní použití, usnadňují každodenní život profesionálům a přinášejí klid řidičům rekreačních vozidel. Pneumatiky Hakkapeliittas mají zvládnout každé zimní počasí, mají delší životnost a zvládnou převoz těžkých nákladů i při vyšších rychlostech.

Hakkapeliitta C4 s hroty zvládá všechny zimní podmínky. Nejmodernější čtvercový hřeb z nerezové oceli zajišťuje kontrolovanou ovladatelnost a vynikající přilnavost na ledu i sněhu.

Hakkapeliitta CR4 Nordic je bez hrotů. Je volbou pro řidiče na přeplněných městských ulicích, tak na neoraných městských štěrkových cestách.

Obě obsahují technologií Aramid Sidewall společnosti Nokian Tyres, což je vláknitý štít odolný proti nárazům, proříznutí a výmolům.

Na zimní pneumatiky Hakkapeliitta se vztahuje záruka Hakka. Pokud je vaše pneumatika Hakkapeliitta poškozena tak, že ji nelze opravit, Záruka Hakka vám poskytne novou pneumatiku zdarma.

Silný a vyvážený záběr robustní pneumatiky Hakkapeliitta C4 zajišťuje nejmodernější technologie hřebů od toho nejsevernějšího výrobce pneumatik na světě. Tělesa hřebů pneumatik Hakkapeliitta C4 jsou vyrobena z nerezové oceli, která je odolnější vůči korozi a opotřebení způsobenému solenými silnicemi a vlhkostí.

Zejména u těžkých dodávek je maximální boční přilnavost důležitá pro udržení kontroly nad výkonným vozidlem při náhlém vyhýbání a brzdění. Čtyřhranný čep z nerezové oceli pevně drží a vydrží, i když kilometry přibývají.


Kromě čepu z tvrdokovu a spodní příruby má tělo čepu čtvercový tvar. Čtvercový tvar zlepšuje přilnavost na ledu v podélném i příčném směru a ještě pevněji ukotvuje hřeb do pryžové směsi běhounu. Pocit z jízdy zůstává spolehlivý i na hranici přilnavosti.

Společnost Nokian tvrdí, že udržitelná směs pryže zvyšuje palivovou účinnost a snižuje emise díky nízkému valivému odporu, a patentovaný indikátor bezpečnosti jízdy zobrazuje procento zbývajícího běhounu.

Velké bloky běhounu a robustní, silně lamelovaný dezén robustní pneumatiky Hakkapeliitta CR4 společně s pružnou pryžovou směsí určenou pro nízké teploty snižují otřesy a nárazy způsobené vyjetými kolejemi a výmoly na špatně udržovaných silnicích. Hluk na silnicích je tak značně regulován.

Pneumatika vychází i ve verzi Hakkapeliitta CR4, ta je bezhřebá a navržená pro všestranné použití na dodávkových vozidlech a dodávkách, nabízí spolehlivost a tiché a lehké odvalování při sněhových bouřích a náhlých teplotách pod nulou, které způsobují kluzkost vozovky.

Klíčové vlastnosti obou pneu:

Hakkapeliitta C4 – Nerez hřeby

Jedinečná přilnavost na ledu a sněhu – čtvercové hroty z nerezové oceli nabízejí přilnavost a odolnost.
Přesné, vyvážené a stabilní i při velkém zatížení
Lepší kilometrový výkon, bočnice vyztužené aramidem nabízejí dodatečnou odolnost i pro náročné použití

Hakkapeliitta CR4 – Bez hřebů

Stabilní jízdní vlastnosti, příjemně tiché.
Snadné a spolehlivé ovládání za každého zimního počasí
Unese i těžký náklad a zároveň šetří palivo

Přehled inovací je impozantní:

  • Vynikající přilnavost na ledu a sněhu
  • Optimalizované umístění hřebů snižuje hlučnost pneumatiky, zejména na dálnici
  • Větší přilnavost na sněhu
  • Vyvážená přilnavost a ovladatelnost díky běhounu MultiTouch
  • Lepší přilnavost při brzdění na sněhu pomocí dezénu Brake Boosters
  • Účinný záběr na ledu a sněhu pomocí výčnělků Sipe Activators
  • Nehustá směs pryže funguje v širokém rozsahu teplot a snižuje valivý odpor.
  • Aramidové vlákno zpevňuje a vyztužuje bočnici, chrání proti nárazům a proříznutím

Nové produkty této řady budou u prodejců pneumatik k dispozici na podzim roku 2022. Klíčovými trhy jsou pčedevším gornaté oblasti, severské země a Rusko.


Images by Nokian Tyres plc.