Nová celoročka Pirelli Cinturato SF2 láká na adaptivní běhoun

Společnost Pirelli uvedla na trh novou Cinturato All Season SF2, celoroční pneumatiku, která je v souladu se všemi zimními předpisy a poskytuje bezpečný zážitek z jízdy za každého počasí.

Nová Cinturato obsahuje to nejnovější z technologií pneumatik, hlavním lákadlem je tzv. adaptivní dezén. Což je systém, který využívá vlastností směsi i běhounu pro maximalizaci bezpečnosti jízdy a všestrannosti. Je k dispozici také s technologiemi Pirelli Seal Inside a Run Flat – obě umožňují řidičům pokračovat v jízdě i při defektu – a také ve verzi Elect pro elektrická a plug-in hybridní vozidla.

Cinturato All Season SF2 je k dispozici v 65 velikostech, od 15 do 20 palců, pro moderní městská vozidla, od nejnovějších crossoverů až po středně velké sedany. Na bočnici pneumatiky najdete symbol M S spolu s označením 3PMSF (Three-Peak Mountain Snowflake), který dovoluje pneu využívat jako certifikovanou zimní pneumatiku.

Nová pneumatika Pirelli patří svými výkony mezi nejlepší ve své třídě v každé jízdní situaci, se kterou se obvykle setkáváte během všech čtyř ročních období, jak podtrhuje renomovaný německý testovací orgán TÜV SÜD, který nedávno udělil novému Cinturato ocenění Performance Mark.

Podobně další německá referenční společnost Dekra, potvrdila, že Cinturato All Season SF2 poskytuje dokonalou kontrolu díky kratší brzdné dráze na suchu a lepší ovladatelnosti na sněhu ve srovnání s přímými konkurenty, stejně jako vynikající brzdný výkon na mokrém a zasněženém povrchu.

Ve srovnání se svým předchůdcem, Cinturato All Season Plus, je brzdění na suchu vylepšeno o 3,5 metru a na mokrém brzdění o zhruba dva metry. Výkon ve srovnání s předchozí verzí pneumatiky je také vylepšen na sněhu, a to jak pokud jde o jízdní vlastnosti, tak brzdění, se ziskem přibližně jednoho metru.

Profil a struktura pneumatiky Cinturato All Season SF2, stejně jako nový design dezénu, umožňují optimální jízdní vlastnosti spolu s rovnoměrným kontaktem, což podle výrobce ve srovnání s předchozím modelem Cinturato All Season Plus zvyšuje životnost pneumatik až o 50 procent. Tento výsledek byl získán díky použití nových materiálů ve sloučeninách a také zlepšené lokalizované tuhosti dezénu.

Směs adaptivního dezénu nové generace také poskytuje nižší valivý odpor ve srovnání se svými hlavními konkurenty, jak prokázaly testy společnosti Dekra. Nižší valivý odpor znamená lepší spotřebu paliva a větší dojezd u elektromobilů vybavených pneumatikami specifikací Elect.

Ze srovnávacích testů, které Dekra provedla s hlavními konkurenty, se Cinturato All Season SF2 ukázala jako nejtišší pneumatika ve své třídě. Díky své specifické směsi a dezénu je hluk udržován na minimální úrovni, což prospívá i životnímu prostředí.

 

Images by Pirelli & C. S.p.A.