Nová enduro Dunlop EN91 EX ovládne i kluzký terén

Společnost Dunlop odhalila nejnovější přírůstek do své řady pneumatik pro enduro: Geomax EN91 EX. Nová zadní pneumatika EN91 EX vychází z vítězné závodní pneumatiky Geomax EN91 a je určena jak pro vysoce zkušené enduro jezdce, kteří se účastní nejextrémnějších závodů, tak pro víkendové nadšence, kteří hledají lepší výkon pro své enduro jízdy.

Tato superměkká pneumatika slibuje nebývalou úroveň výkonu, nabízí lepší přilnavost, zejména na nejnáročnějších a nejklouzavějších terénech, a také vynikající trakci v širokém spektru terénů. Byla navržena pro použití v závodech, kde předpisy nevyžadují pneumatiky vyhovující předpisům FIM nebo silniční pneumatiky.

Geomax EN91 EX se vyznačuje nekompromisní soutěžní směsí pro trialy, která poskytuje vynikající přilnavost na mimořádně náročných a kluzkých terénech. Její blokový dezén má vyšší bloky, které jezdcům pomáhají získat přilnavost pod volným terénem, zatímco konstrukce zvyšuje absorpci díky upraveným vlastnostem kostry, což jezdcům přináší lepší zpětnou vazbu a kontrolu. Na rozdíl od standardní pneumatiky EN91 se plášť může pochlubit větší tuhostí, což usnadňuje lepší pronikání na povrch a zvyšuje trakci.

Luca Davide Andreoni, marketingový manažer pro motocykly společnosti Dunlop Europe, uvedl: „Uvedením pneumatiky Geomax EN91 EX posouvá společnost Dunlop technologii enduro pneumatik na novou úroveň. Tato pneumatika je navržena speciálně pro vysoce zkušené enduro jezdce, kterým nabízí bezkonkurenční přilnavost a trakci v nejnáročnějším terénu, aby mohli dosáhnout maximálního výkonu v nejnáročnějších soutěžích.“

Pneumatika Dunlop Geomax EN91 EX se vyrábí jako zadní výbava v rozměru 140/80-18 a lze ji kombinovat s jakoukoli přední pneumatikou Geomax 80/100-21 nebo 90/90-21 podle preferencí jezdce a stavu terénu. Geomax EN91 EX je nejvhodnější používat s pěnovou duší Dunlop Enduro pro dosažení optimálního výkonu. V Evropě je k dispozici od září 2023.

 

Images by Dunlop Tyres, The Goodyear Tire & Rubber Company