Nová letní Roadhawk 2 ENLITEN je to nejlepší od Firestonu

Společnost Firestone představila letní pneu Roadhawk 2 ENLITEN, která je nástupcem cestovní pneu Roadhawk. Nejnovější pneumatika od společnosti Firestone byla zkonstruovaná s inovativní technologickou platformou ENLITEN, poskytuje ve své třídě nejlepší přilnavost za mokra, vyšší kilometrový výkon a lepší spotřebu paliva/energie ve srovnání s předchozí generací. Nejnovější přírůstek od společnosti Firestone je také připraven pro elektromobily.

Vzhledem k tomu, že hustý provoz, náhlé brzdění a rychlost provozu jsou součástí každodenní směsice výzev na silnicích, byla pneumatika Firestone Roadhawk 2 ENLITEN vyvinuta tak, aby pomohla motoristům udržet si kontrolu nad každodenními cestami.

Pneumatika je zkonstruována s technologií ENLITEN, která je kombinací nejmodernějších technologií zajišťujících maximální bezpečnost, vynikající výkonnost pneumatiky a lepší vlastnosti z hlediska udržitelnosti. V případě pneumatiky Firestone Roadhawk 2 ENLITEN je to spojeno s inovativní technologií míchání a integrací NanoPro-Tech, směsi s vysokým obsahem oxidu křemičitého, která zajišťuje robustní odolnost proti oděru a delší kilometrový výkon.

Výsledkem je pneumatika s výrazným zlepšením výkonu oproti předchozí generaci pneumatik Firestone Roadhawk. Pneumatika Firestone Roadhawk 2 ENLITEN nabízí nejlepší přilnavost na mokru ve své třídě, která získala označení EU A, spolu s o 20 % delším kilometrovým proběhem než původní pneumatika Firestone Roadhawk. To je kombinováno s 12% snížením valivého odporu, což optimalizuje spotřebu paliva/energie vozidla.

Díky použití technologie ENLITEN v nejnovější verzi pneumatiky Firestone, která byla vyvinuta ve výzkumném a vývojovém centru společnosti Bridgestone v Římě, je pneumatika připravena pro elektromobily. To znamená, že je schopna splnit jak obecné požadavky na výkon jakéhokoli vozidla, tak specifické požadavky elektromobilů.

Nejnovější pneumatika od společnosti Firestone bude v Evropě dostupná od ledna 2024 v rozměrech od 17″ do 21″. Pneumatika Firestone Roadhawk 2 ENLITEN má o 19 rozměrů více než původní pneumatika Roadhawk a přichází na trh se zvýšeným zaměřením na segment HRD/HRD+ a pokrývá 90 % celkového trhu letních pneumatik MID. Rozměry 16″ budou k dispozici od ledna 2025, čímž se celkový počet dostupných rozměrů zvýší na 112.

„Každodenní řidiči požadují bezpečnost na silnicích a v současném klimatu také vyšší poměr ceny a výkonu,“ říká Steven De Bock, viceprezident pro spotřební a originální vybavení ve společnosti Bridgestone EMIA. „Pneumatika Roadhawk představovala to nejlepší od společnosti Firestone a nyní jsme ji posunuli na další úroveň představením neuvěřitelných schopností systému ENLITEN. A protože je tato pneumatika připravena pro elektromobily a je k dispozici v širší kolekci rozměrů, mohou se výkonnostní výhody této pneumatiky dostat k mnohem většímu počtu řidičů.“

 


Images by Bridgestone Corporation