Jak si vede Hankook v testech zimních pneumatik? Většinou velmi dobře!

Jak si vedou zimní pneumatiky Hankook v testech? Popravdě to není vůbec špatné, obsazují totiž horní příčky v nejnovějších nezávislých testech pneumatik prováděných médii a automobilovými kluby. Pneumatiky Hankook zaujaly zejména v kategoriích týkajících se bezpečnosti na suchu, mokru i na sněhu.

V nejnovějším testu zimních pneumatik ADAC pro malá SUV se pneumatika Hankook Winter i*cept RS3 v rozměru 205/60 R16 H v celkovém hodnocení umístila na třetím místě společně s dalším konkurentem. Tato pneumatika se umístila na druhém místě v kategorii bezpečnosti jízdy a testující zaujala svými vynikajícími zimními vlastnostmi. Zde je vyjádření odborníků: „Každému, kdo plánuje hodně zimních jízd, poslouží Hankook Winter i*cept RS3 velmi dobře.“

V testu zimních pneumatik podle německého ACE (Autoclub Europa) získala společnost Hankook Tire stříbrnou medaili s pneumatikou Winter i*cept evo 3 X SUV. Testu bylo podrobeno celkem deset pneumatik o rozměru 235/55 R18, které musely prokázat své kvality jak při minusových teplotách ve finském arktickém centru Ivalo, tak při mírných teplotách ve francouzském Mirevalu. Pneumatika Hankook Winter i*cept evo 3 X, navržená speciálně pro oblíbený segment SUV, udělala na testující největší dojem v náročné brzdné zkoušce, kde coby první zastavila na mokré vozovce s brzdnou dráhou 30,4 metru.

 

Zimní pneumatika i*cept evo 3 X v rozměru 225/60 R18 si vedla působivě také v testu zimních pneumatik časopisu Auto Bild Allrad, kde získala známku „dobrá“. Zde je hodnocení testovacího týmu: „Vyvážený prémiový profil s působivými zimními vlastnostmi, velmi dobrými aquaplaningovými vlastnostmi a dobrým poměrem cena/výkon.“

Auto Bild udělil zimní pneumatice Hankook Winter i*cept evo 3 v rozměru 225/45 R18 pro osobní vozy rovněž známku „Dobrá“, zatímco Auto Bild Sportscars udělil zimní pneumatice Winter i*cept evo 3 v rozměru 225/40 R18 hodnocení „Příkladná“. Testující zde rovněž ocenili vysoké bezpečnostní rezervy při aquaplaningu. Pneumatiky Hankook se v tomto hodnocení umístily na předních místech. Časopisy také chválily dobré zimní vlastnosti a dynamické jízdní vlastnosti na suchu (Auto Bild), stejně jako krátkou brzdnou dráhu na mokrém i suchém povrchu (Auto Bild Sportscars).

Hankook Winter i*cept evo 3 získala dobré známky také ve Velké Británii. Prémiová pneumatika v rozměru 225/45 R17 získala čtyři a půl hvězdičky z pěti možných ve srovnávacím testu zimních pneumatik časopisu Auto Express, kde si vedla obzvláště dobře v oblasti ovladatelnosti na suchu a brzdění na suchu. Přilnavost pneumatiky na mokru byla rovněž působivá.

V komplexním srovnání celoročních pneumatik časopisu Auto Bild Allrad v rozměru 235/65 R17 dosáhla pneumatika Hankook Kinergy 4S 2 X SUV vynikajících výsledků v testu a získala hodnocení „Příkladná“. Testeři z redakce časopisu Auto Bild Allrad zúžili pole na deset celoročních pneumatik pro vozy SUV a provedli důkladné srovnání ve 14 kategoriích. Silné stránky pneumatiky Hankook Kinergy 4S 2 X shrnuli následovně: „Osvědčený celoroční profil s vyváženým výkonnostním potenciálem, dynamické jízdní vlastnosti na mokru a sněhu, atraktivní cena“. V testech souvisejících s bezpečností dosáhla celoroční pneumatika Hankook obzvláště dobrých výsledků při jízdě na sněhu i při jízdě na mokrém okruhu. Přesvědčila také, pokud jde o komfort, a v hodnocení „hluku při průjezdu“ se umístila na prvním místě mezi konkurenty.

A skvěle si Hankook vede především v poměru cena/výkon. V testu celoročních pneumatik časopisu Auto Zeitung se úspěšná celoročka Hankook Kinergy 4S 2 v rozměru 215/55 R17 umístila v nejlepší skupině. Byla jednou z pouhých tří pneumatik, které získaly hodnocení „Velmi doporučeno“, a testeři ji vybrali jako jedinou volbu pro „Doporučeno pro poměr ceny a výkonu“.

Srovnání celoročních pneumatik časopisu Auto Zeitung se zabývalo devíti pneumatikami, které musely absolvovat celkem 18 testů na sněhu, mokru a suchu. Zejména při hodnocení na mokru testeři chválili „vyvážený projev“ a „dobrý výkon“ pneumatiky Hankook Kinergy 4S 2. Při hodnocení na suchu popsali celoroční pneumatiku jako „bezvadně ovladatelnou až na hranici možností“. O tom svědčí i nejvyšší bodové hodnocení v disciplínách „bezpečnost jízdy“, „ovladatelnost“ a „slalom“.

Hankook Kinergy 4S 2 v rozměru 225/45 R17 získala v hodnocení celoročních pneumatik časopisu Auto Bild známku „dobrá“. Díky kombinaci nejlepšího poměru ceny, kilometrového výkonu a valivého odporu a dobrému výkonu na sněhu a mokru jí testeři udělili také titul „EcoMeister“ za optimální ekologické vlastnosti. V testu časopisu Auto Bild se Hankook Kinergy 4S 2 utkaly s 15 dalšími pneumatikami. Verdikt testerů o ekologickém šampionovi: „Spolehlivá celoroční pneumatika se spolehlivými jízdními vlastnostmi na sněhu a ledu, pohotová odezva řízení, velmi dobrý kilometrový výkon“.

 

Images by Hankook Tire & Technology