Nová pneu Conti SportContact 7 vyniká přizpůsobením každému vozu a mokré i suché vozovce. Zaujme fandy sportovní jízdy

Nová pneumatika SportContact 7 od společnosti Continental debutuje a je navržena pro bezpečnou jízdu na mokré i suché vozovce. U nové pneumatiky SportContact 7 se vývojáři skutečně blýskli. Adaptivní konstrukce běhounu se přizpůsobuje suché i mokré vozovce a nabízí maximální potěšení z jízdy pro každé vozidlo a směs pryže BlackChili byla přesně přizpůsobena konstrukci běhounu pro maximální přilnavost.

Pneumatika Continental SportContact 7 se vyznačuje třemi novými technickými prvky.

S novou pneumatikou společnost Continental podle svých slov nově definuje standardy výkonnosti pneumatik a vytváří vysokou důvěru v jízdní vlastnosti nové vlajkové lodi divize osobních a lehkých nákladních pneumatik. „Při vývoji jsme se zaměřili na to, že chceme mít nejlepší sportovní letní pneumatiku na trhu pro každou třídu vozidel,“ uvádí profesor Burkhard Wies, vedoucí výzkumu a vývoje pro oblast náhradních pneumatik pro osobní a lehké nákladní vozy po celém světě ve společnosti Continental. „To zahrnuje výrazně lepší ovladatelnost na suchých i mokrých silnicích nebo závodních tratích a mimořádně dlouhou životnost, která překonává životnost předchozího modelu o 17 procent. Díky hodnotě označení EU ‚C‘ přispíváme k otázce udržitelnosti, a to prostřednictvím dobré palivové účinnosti.“

Její hlavní předností je asymetrický adaptivní dezén, díky němuž se nová pneumatika SportContact 7 dokáže přizpůsobit suché i mokré vozovce a zajišťuje přesné řízení a dobré jízdní vlastnosti i při vysokých rychlostech. „Pokud na pneumatiku kladete zvýšené nároky, můžete ji vystavit zátěži,“ říká Wies. „V takové situaci poskytuje nový adaptivní běhoun bezpečnost a jistotu při řízení spolu s velmi přesnou stabilitou v zatáčkách na mokré i suché vozovce.“ To je možné díky inovativní konstrukci pneumatiky. Za jízdy končí stopa pneumatiky v místě nejvyššího odvodu vody z běhounu, aby poskytovala vynikající přilnavost při brzdění, akceleraci a zatáčení na mokré vozovce. Při zatáčení na suché vozovce se stopa přesouvá na vnější rameno, které je navrženo tak, aby přenášelo nejvyšší síly pro stabilní řízení. Další stabilitu zajišťují nové opěrné prvky ve vnějším rameni, které umožňují pouze omezený pohyb běhounu pro vysokou jízdní stabilitu.

Běžné sportovní pneumatiky reagují na různé modely vozidel různě – v závislosti na hmotnosti, velikosti a motoru daného vozu. „Naše nová pneumatika SportContact 7 je prvním produktem v segmentu vysoce výkonných pneumatik, který je přizpůsoben každému typu vozidla,“ vysvětluje Wies. Těžká vozidla vyžadují jiná řešení pneumatik než lehké vozy. Specifikace pneumatiky SportContact 7 jsou tedy přizpůsobeny každé třídě vozidel. „Díky tomu jsme vyvinuli nové technologie, vhodné pro silnice i závody, které se používají v závislosti na rozměru pneumatiky, takže typický jízdní pocit rodiny SportContact zůstává zachován bez ohledu na vozidlo. K tomu patří i design přizpůsobený různým třídám vozidel. Každé třídě vozidel můžeme také přizpůsobit stabilitu bočnice, přilnavost při různém zatížení, stejně jako schopnost jízdy ve vysokých rychlostech, ovladatelnost a konstrukci kostry,“ dodává.

Třetím technologickým prvkem nové pneumatiky SportContact 7 je pryžová směs BlackChili, která byla přesně přizpůsobena konstrukci běhounu. Tato měkká směs dokonale ladí s velmi tuhou konstrukcí pneumatiky s nízkým profilem a umožňuje nejen vynikající jízdní vlastnosti, ale také výrazně zvyšuje kilometrový výkon. Inženýři a chemici společnosti Continental museli pro dosažení tohoto cíle vyvážit různé protichůdné cíle, přičemž výsledkem je neobvyklá technologie směsi, která spolu s konstrukcí běhounu umožňuje výrazný pokrok v jízdních vlastnostech.

Interní testy společnosti Continental poskytly působivé hodnoty při srovnání pneumatiky SportContact 7 a jejího oblíbeného předchůdce. Životnost se prodloužila o 17 procent, kilometrový proběh na závodní dráze se zvýšil o 10 procent, brzdná dráha na mokru se zkrátila o osm procent a nová pneumatika SportContact 7 je o šest procent lepší i při brzdění na suchu. Výhody této novinky se projeví také v ovladatelnosti a přilnavosti na suchu i mokru (test s pneumatikou o rozměru 245/30 R 20).

Pneumatika SportContact 7 byla vyvinuta pro osobní automobily se sportovními atributy a pro super vozy. Nabídka vozů je široká, včetně Alfy Romeo Giulia Quadrifoglio, stejně jako řady RS od Audi a sportovní řady M od BMW. Mezi kompaktní vozy patří Ford Focus III RS a Mini Cooper S Clubman. Vhodné velikosti jsou k dispozici také pro Porsche 4 S GT, různé vozy Mercedes-AMG, Lamborghini a McLaren. Vhodné rozměry pneumatik SportContact 7 se plánují také pro vozy s vysokým dojezdem, jako je Brabus S 65 Rocket 900 Coupé.


Images by Continental AG