Bridgestone to myslí s elektromobily vážně, v Evropě postaví tisíce nabíječek

Bridgestone nehodlá být jen lídrem v oblasti pneumatik, ale hodlá investovat i do rozvíjející se elektromobility. Spolu s firmou EVBox, což je přední poskytovatel řešení pro nabíjení elektromobilů, hodlají rozšířit nabíjecí infrastrukturu v Evropě instalací až 3500 nových nabíjecích portů v evropské maloobchodní a servisní síti společnosti Bridgestone, která zahrnuje přední značky, jako jsou Speedy a First Stop.

Pětiletý projekt, který je nejnovějším krokem společnosti Bridgestone v podpoře zavádění elektrických vozidel bude zahájen ve Francii a Itálii a rozšíří se do Velké Británie, Německa, Polska, Španělska a dalších evropských zemí.

Nová nabíjecí síť společnosti Bridgestone se bude skládat z běžných i rychlonabíjecích stanic instalovaných na strategických místech a bude přístupná všem řidičům elektromobilů, a to jak soukromým, tak i fleetovým vozidlům; rychlonabíjecí porty budou instalovány na trasách s vysokou poptávkou pro rychlé nabíjení osob v dopravě. Partnerství bude zprostředkováno partnerem společnosti EVBox, společností TSG, evropským poskytovatelem technických služeb pro řešení mobility, který se ujme vedoucí úlohy při navrhování, instalaci a údržbě nabíjecí infrastruktury pro elektromobily v celé evropské maloobchodní a servisní síti společnosti Bridgestone.

Díky partnerství mezi společnostmi Bridgestone a EVBox získají řidiči elektromobilů a vozové parky přístup k jedné z největších nabíjecích sítí v Evropě, která se skládá z veřejné nabíjecí sítě s více než 130000 porty, a k 3500 novým nabíjecím portům prostřednictvím speciální karty nebo mobilní aplikace, kterou usnadňuje software EVBox pro správu nabíjení.

Prostřednictvím partnerství EVBox bude maloobchodní síť společnosti Bridgestone nabízet řidičům elektromobilů také možnost nákupu a instalace domácích dobíjecích stanic.

Společnost Bridgestone vidí v elektrických vozidlech budoucnost, ale její rozvoj není přímočarý. Z každoročního průzkumu společnosti Bridgestone o rozšíření elektromobilů v Evropě vyplynulo, že 50 % respondentů, kteří neuvažují o pořízení elektromobilu, uvedlo jako důvod nedostatečnou nabíjecí infrastrukturu. Tento problém řeší balíček EU „Fit for 55“, který členským státům ukládá rozšířit nabíjecí kapacity v souladu s očekávaným prodejem automobilů s nulovými emisemi a instalovat nabíjecí a tankovací místa v pravidelných intervalech na hlavních silnicích.

A nabíječky nejsou jedinou aktivitou Bridgestone v oblasti elektromibility. Bridgestone investuje do vývoje prémiových pneumatik a technologií pro elektromobily, jakož i do specializovaných řešení pro vozové parky a mobilitu. Společnost také spolupracuje s předními výrobci elektromobilů a rozvíjí maloobchodní a servisní síť připravenou na elektromobily – nabízí údržbu elektromobilů a služby v oblasti pneumatik, nabíjení elektromobilů a mobilní služby pro elektromobily pod jednou střechou. Velkým milníkem na tomto poli teď budepomoc při rozšiřování nabíjecí infrastruktury v Evropě.


Images by EVBox Group. and Bridgestone Corporation