Nová Škoda Octavia vyjede z továrny na Kumho UHP Ecsta PS71. Stejnou značku obuje i Kamiq

Stále rostoucí portfolio vozů, pro které byla jako dodavatel originálního vybavení vybrána jihokorejská společnosti Kumho, nyní rozšířila Škoda Octavia nejnovější generace. Ta bude vybavena pneumatikou Kumho Ultra-High Performance Ecsta PS71 v rozměru 205/60 R16 92V.

Asymetricky vzorovaná PS71 byla jedním z prvních významných produktů, které byly vyvinuty v novém výzkumném a vývojovém centru společnosti v Yonginu poblíž Soulu v Jižní Koreji. Byla navržena pro vynikající stabilitu při vysokých rychlostech a silný výkon za mokra. Rovněž boduje v počtu najetých kilometrů a zdatně konkuruje svému předchůdci Ecsta KU39 LE Sport, pokud jde o brzdný výkon na mokré vozovce, což byla jedna z nejvýznamnějších vlastností tohoto spřízněného produktu.

Robustní bloky běhounu a zvýšená odolnost nárazníků a patek vedou k agilní a sofistikované manipulaci, zatímco optimální design každého žebra zajišťuje stabilní jízdu při vysokých rychlostech. Na bočnicích ale i na běhounu nalezneme designové prvky připomínající vlajky používané v motoristickém sportu, což zdůrazňuje sportovní image této pneumatiky UHP. Tato pneu se může pochlubit ziskem ceny iF Design Award, jednoho ze tří nejvýznamnějších světových ocenění za design.

Insoo Kim, starší viceprezident společnosti Kumho Tire odpovědný za prodej originálního příslušenství, k tomu uvedl: „To, že naše pneumatiky byly vybrány pro čtvrtou generaci Octavie, je velmi významné, protože předchozí model byl mimořádně populární a obecně se očekává, že nový dobude v evropský trh. Kromě toho Kumho sponzoruje místní fotbalový klub FK Mladá Boleslav, jehož hlavním podporovatelem je Škoda. Doufejme, že nám tato společná iniciativa pomůže vybudovat ještě silnější partnerství s úspěšným českým výrobcem.“

Společnost Kumho Tire bude také dodávat pneumatiky pro nové kompaktní SUV Škoda Kamiq počínaje lednem 2021.


Images by ​​ŠKODA AUTO A.S., Kumho Tire Co., Inc.