BFGoodrich se spojil se společností Cabela’s a vytvořili loveckou botu s protiskluzovou podrážkou

Značka BFGoodrich určitě ví něco o trakci a přilnavosti v blátivém a skalnatém terénu. Výrobce pneumatik nyní využívá tyto znalosti pro trochu jiné terénní obutí. Výrobce pneumatik se sídlem v Greenville v Jižní Karolíně se spojil s firmou Cabela’s, známým americkým výrobcem specializujícím se na outdoor a lovecké vybavení. Spolu vyvinuli nové lovecké boty s názvem Cabela’s Treadfast Zoned Insulation Boots.

„Naše značka BFGoodrich nabízí outdoorovým příznivcům příležitost naplno se vrhnout do aktivit, které naplňují jejich dobrodružného ducha,“ uvedl v tiskové zprávě Tom Jupena, ředitel pro licencování značky BFGoodrich Tyres. „Ať už jsou to terénní pneumatiky, které pomáhají lovcům dosáhnout tábora, či pneu přinášející spolehlivost při každodenním řízení, nebo boty, které garantují jistotu za každého počasí, BFGoodrich zkrátka vybavuje nadšence.“

Jako inspirace posloužila pneumatika BFGoodrich All-Terrain T/A KO2. Design podešve bot odráží dezén pneumatiky, takže jsou ideální do drsného terénu. Vyznačují se designem tzv. odhazovačů kamene, s velkými zužujícími se výřezy, které zabraňují uvíznutí oblázků a štěrku v podešvi. Nepravidelný vzorek dezénu na podešvi zajišťuje větší přilnavost bot. Směs pryže na výrobu podešve si vzal také na starosti výrobce pneu.

Uvnitř boty najdete podšívku odvádějící vlhkost a nepromokavou prodyšnou membránou GORE-TEX. Navíc je do nich začleněna izolace Zoned 3M Thinsulate Insulations různou gramáží do do špičky, nártů i do paty, pro optimální tepelný komfort při co nejmenší hmotnosti. Samozřejmostí je stélka z paměťové pěny. Namísto klasického zavazování tkaniček je na botách rotační navíjecí systém Boa Fit, který vám umožní utahovat nebo povolovat lankové tkaničky jednou rukou.

Je to už podruhé, co společnost BF Goodrich uzavřela partnerství s obchodem Bass Pro Shops, který je mateřskou firmou Cabelasu, aby vyrobili kvalitní boty pro outdoorové nadšence. Už dříve obě firmy spolupracovali s technologií vypůjčenou z pneumatik s cílem navrhnout sportovní outdoorové boty s vysokou přilnavosti na mokrém i suchém povrchu.

 

Images by Cabela’s L.L.C.