Nová sportovní Michelin Pilot Sport 5 míří na silná auta

Společnost Michelin uvádí na trh novou letní pneumatiku MICHELIN Pilot Sport 5 určenou pro milovníky sportovních vozů a vysoce výkonných sedanů.

Michelin Pilot Sport 5

Je navržena tak, aby nabízela jedinečnou kombinaci sportovního výkonu a dlouhé životnosti.

Podle výrobce je nejlépe fungující letní pneumatikou mezi svými hlavními konkurenty z hlediska životnosti pro sportovní kategorii. Nabízí přesnost a výjimečnou reaktivitu v zatáčkách díky technologii Dynamic Response, která se již osvědčila v motorsportu.

Hybridní aramidová a nylonová vrstva tvoří pás kolem celé konstrukce pneumatiky, který zaručuje optimální přenos pokynů řidiče a dále zvyšuje potěšení z jízdy. Nabízí také maximální kontrolu díky mimořádně dobré přilnavosti a brzdnému výkonu na suchu i na mokru.

Technologie Dual Sport Tread Design zase umožňuje optimalizaci běhounu, přičemž větší výkon na mokru zajišťuje vnitřní část běhounu a na suchu vnější bloky běhounu.

Tato letní pneumatika byla navržena tak, aby vylepšila i vzhled vozidla díky sytě černému sametovému vzhledu. Díky tomu se stala v roce 2021 vítězem soutěže „Contemporary Good Design Award“ pořádané organizací Red Dot Award.

Jde o nástupce pneumatiky MICHELIN Pilot Sport 4, která získala řadu ocenění. Bude dostupná od 1. ledna v celé Evropě v 50 rozměrech od 17 do 21 palců. Celosvětově bude k dispozici od 1. března. Zahajuje 5. generaci řady Pilot Sport.

Images by Manufacture Française des Pneumatiques Michelin