Nová zimní pneu Hankook i*cept RS3 už míří do Evropy, k dostání bude v příštím roce

Společnost Hankook Tire potvrdila, že v roce 2022 uvede na evropský trh svou úspěšnou zimní pneu i*cept RS3.

Výrobce pneumatik nedávno uvedl na trh dezén Winter i*cept RS3 v Koreji a rozšířil tak své portfolio prémiových zimních pneumatik. Poté, co pneu zaznamenala úspěch na asijském trhu se logicky čekalo rozšíření i na další trhy a to nyní bylo potvrzeno. Po uvedení na evropský trh v příštím roce budou následovat další trhy, uvedla společnost.

Hankook Winter i*cept RS3
Hankook Winter i*cept RS3

Hankook ve svých materiálech uvádí, že zimní pneumatika i*cept RS3 je navržena tak, aby poskytovala především bezpečnost při každodenním používání v zimním období. Poskytuje řidiči spolehlivou ovladatelnost na všech typech vozovek včetně sněhu, mokré a suché vozovky. Zejména malé prořezy vytvarované na okraji hlavní drážky zvětšují styčnou plochu pneumatiky s vozovkou a poskytují tak lepší přilnavost i při průjezdu zatáčkami zasypanými sněhovou pokrývkou.

Stabilní brzdění na zasněžených silnicích podporuje dezén ve tvaru obráceného V vyrytý v opačném směru, než je úhel hlavních drážek. Vlnité 3D obruby zvyšují brzdný výkon na zasněžených silnicích o čtyři procenta ve srovnání s předchozími 2D obrubami. Důležitou roli při zlepšování přilnavosti a brzdění hraje také minimalizace pohybů bloků, které je dosaženo pilovitými 3D lamelami.

Kromě toho byly na zimní pneumatice i*cept RS3 použity různé technologie pro efektivní odvod vody, které zajišťují vysokou úroveň jízdní stability i za deštivého počasí. Rychlý odtok vody dvěma drenážními drážkami, kterými jsou tenká drážka ve tvaru téměř vodovodní trubky a široká drážka ve tvaru písmene V, podle společnosti Hankook snižuje riziko aquaplaningu.

Nově použitý dezén ve tvaru písmene W mezitím nejen rychle rozptyluje vodu, ale také pevně svírá povrch bloku svými šikmými lištami. To umožňuje citlivé ovládání při nízkých teplotách v zimě za deště.

Kromě dezénu se Hankook pyšní tím, že jeho nová pneumatika využívá přírodní směs s vysokou přilnavostí siliky, která přispívá k vynikajícímu brzdnému výkonu zejména na mokré nebo rozbředlé vozovce. Životnost běhounu byla oproti předchozímu modelu zvýšena o 10% při zlepšení brzdného výkonu na mokrém povrchu.

U nás se prozatím prodává Winter i*cept RS2, datum uvedení jejího nástupce prozatím není známo.


Images by Hankook Tyre