Nové motocyklové Michelinky Road 6 značně vylepšily přilnavost za mokra

Zcela nová motorková pneumatika MICHELIN Road 6 přináší nadšencům do jedné stopy několik novinek, které mají zlepšit přilnavost za mokra, životnost a v neposlední řadě také vzhled na řadě motocyklů.

Nová pneumatika je navržena tak, aby zlepšila výkon pro silniční, trailové, sportovní a GT motocykly, a je k dispozici ve standardní řadě pneumatik MICHELIN Road 6 i v řadě pneumatik MICHELIN Road 6 GT pro větší a těžší cestovní motocykly.

Technologie pocházející z výzkumných center Michelin po celém světě spolu s nejlepší technologií předchůdce této pneumatiky, pneumatiky MICHELIN Road 5, využívají dvě desetiletí inovací a přinášejí jezdcům následující výhody:

Přilnavost za mokra: Pneumatika MICHELIN Road 6 má o 15% lepší přilnavost za mokra než její předchůdkyně díky běhounové směsi s technologií použité siliky a novému dezénu s technologií MICHELIN Water Evergrip Technology.

Dlouhá životnost: Pneumatika MICHELIN Road 6 má o 10% delší životnost běhounu ve srovnání s předchozí generací.

Konstrukce běhounu: Optimalizovaný poměr drážek a pryže, tzv. void ratio, zajišťuje lepší přilnavost za mokra i za sucha. Tento poměr není narušen ani při průjezdu zatáčkou, takže jezdci mají od pneumatik stálou a přesnou zpětnou vazbu. Technologie MICHELIN X-Sipe Technology v kombinaci s technologií MICHELIN Water Evergrip Technology zajišťuje stálou přilnavost pneumatiky za všech podmínek a udržuje si přilnavost i při opotřebení pneumatiky – jezdci tak mají oprávněnou důvěru v pneumatiku od prvního do posledního kilometru. K dispozici jsou také nové úhly drážek a lamel s delšími okraji, které prořezávají vodní film a udržují přilnavost k vozovce.

Směsi pneumatik: MICHELIN Silica Rain Technology zlepšuje přilnavost pneumatiky v chladnějších podmínkách a na mokré vozovce, čímž podporuje nepřetržitý výkon a delší životnost běhounu. Novinkou v řadách pneumatik MICHELIN Road 6 je technologie MICHELIN 2CT+, která byla poprvé použita u přední pneumatiky a poskytuje jezdci větší stabilitu při vjezdu do zatáček.

Architektura pneumatiky: Technologie MICHELIN Amplified Density Technology zajišťuje vysoce hustý a tuhý plášť pneumatiky, který jezdcům poskytuje vynikající zpětnou vazbu a ovladatelnost. Aramidové vrstvy běhounu odolávají odstředivému růstu v rychlosti, snižují hmotnost a zajišťují stabilitu.

Vylepšený estetický vzhled: Technologie MICHELIN Premium Touch Technology je použita v konstrukci bočnic, což je prvek pocházející z vysoce výkonných pneumatik pro sportovní vozy. Tato exkluzivní technologie využívá mikrogeometrii na bočnicích k vytvoření textury, která zase umožňuje modulovat kontrast a vytvářet odstíny šedé, aby se zvýraznilo značení pneumatiky a dosáhlo atraktivního vzhledu.

Nová řada pneumatik zahrnuje šest předních a osm zadních rozměrů, zatímco řada pneumatik GT je k dispozici v jednom předním a třech zadních rozměrech. Tato kompletní řada poskytuje vybavení pro všechny typy pneumatik od malých silničních motocyklů, jako je KTM 390, přes trailové motocykly až po moster-stroje GT, jako je BMW K1600 GT/GTL.

 

Images by MICHELIN NORTH AMERICA