Nové terénní pneu pro elektro SUV – Toyo Open Country A/T III EV

Společnost Toyo Tires představuje zcela novou pneumatiku Open Country A/T III EV, špičkovou pneumatiku pro elektromobily, která byla vyvinuta pro rychle rostoucí segment elektromobilů a SUV. Tato terénní pneumatika pro jízdu na silnici i v terénu, navržená a vyrobená v USA, je od základu navržena tak, aby odpovídala jedinečným požadavkům vozidel s elektrickým pohonem, včetně okamžitého točivého momentu, rychlé akcelerace, dodatečné hmotnosti a efektivity dojezdu.

Zcela nová verze pro elektromobily navazuje na působivý výkon současné pneumatiky Open Country A/T III a přináší výjimečný výkon v terénu i jistotu vzbuzující jízdní vlastnosti a jízdní komfort na silnici. Rovněž splňuje podmínky pro získání certifikace pro zimní pneu a je vybavena symbolem tří vrcholků a horské sněhové vločky zaručující bezpečnou jízdu za každého počasí. Pneumatika Open Country A/T III EV zvyšuje schopnosti vašeho elektromobilu v terénu za každého počasí a zároveň vylepšuje jeho robustní vzhled a efektivitu.

Klíčové vlastnosti a výhody jsou zaměřené na efektivitu, zahrnují inovativní aerodynamické prvky, jako je bočnice AeroWingTM, což je hladká bočnice s vysoce kontrastními nápisy a zkosené ramenní bloky, které pomáhají snižovat odpor větru při zachování robustního výkonu v terénu a vzhledu, který zákazníci vyhledávají. Optimalizovaný dezén a pokročilá běhounová směs zajišťují snížený valivý odpor, zvýšenou odolnost a dlouhou životnost běhounu.

„Ve společnosti Toyo Tires jsou nadšenci, kteří se intenzivně angažují v komunitách terénních a terénních jezdců po celé zemi. Nasloucháme našim zákazníkům a neustále se snažíme vyvíjet řešení odpovídající jejich přáním a vyrábět pneumatiky, které si lidé oblíbí. Na počátku vývoje této pneumatiky bylo naším cílem podpořit zákazníky z řad nákladních vozidel EV a SUV zakázkovou verzí pneumatiky Open Country A/T III, která si zachovává výkon a vzhled, který mají naši zákazníci rádi, a přidává inovativní prvky pro zachování vysoké úrovně účinnosti,“ uvedl Todd Bergeson, senior manažer produktového plánování a technických služeb ve společnosti Toyo Tire U.S.A. Corp.

„Tato nejmodernější náhradní pneumatika pro nákladní automobily a vozy SUV určená pro elektromobily byla navržena, vyvinuta a testována v našem výzkumném a vývojovém středisku ve White, GA, USA. Každá pneumatika z naší produktové řady Open Country je navržena tak, aby vyhovovala konkrétnímu použití, a my jsme hrdí na to, že můžeme tuto potřebu splnit pro naše zákazníky, kteří používají elektromobily,“ okomentoval pneu Bergeson.

Pneumatika se bude vyrábět v široké škále jedinečných rozměrů a kombinací s vysokou nosností pro kola o průměru 18 až 24 palců. První rozměr LT (LT275/60R20) bude k dispozici v únoru 2024 jako LT-metrická modernizace pro Ford F-150 Lightning. Byly vyvinuty i další rozměry OE a plusové rozměry LT a P/Euro-metrické montáže, jejichž uvedení na trh se plánuje později v roce 2024 pro nejoblíbenější současné elektromobily a SUV, jako je Rivian R1T/R1S a GMC Hummer EV, a také pro budoucí ohlášené vozy, jako je Tesla Cybertruck a Chevrolet/GMC EV. Pneumatiky Toyo Tires budou pokračovat v zavádění dalších rozměrů s tím, jak se tento segment bude v budoucnu rozrůstat o nová vozidla.

 

Images by TOYO TIRE CORPORATION