První celoročka pro elektromobily Hankook iON FlexClimate je v Evropě

Společnost Hankook uvedla na evropský trh svou první celoroční pneumatiku určenou speciálně pro elektromobily (osobní automobily a SUV), a to novou pneumatiku iON FlexClimate.

Hankook iON FlexClimate se řadí po bok letní pneu pro osobní vozy a SUV s elektrickým pohonem Hankook iON evo a odpovídající zimní verze Hankook iON i*cept a doplňuje tak nabídku pneumatik jihokorejského výrobce pro současné i budoucí elektromobily.

Hankook uvedl, že všechny produkty iON v odpovídajícím rozměru lze použít i na běžných vozidlech se spalovacím nebo hybridním pohonem, kde prokazují své výhody ve srovnání s konvenčními pneumatikami, zejména pokud jde o spotřebu energie, hlučnost, úsporu zdrojů a životnost.

Díky nejnovějším technologiím nabízí nová pneumatika iON FlexClimate podle společnosti Hankook vysoký výkon jak pro letní, tak pro mírné zimní jízdní podmínky.

Kromě vynikající přilnavosti na mokrém povrchu patří podle Hankooku k hlavním vlastnostem zejména nízký valivý odpor ve srovnání s běžnými pneumatikami a konstrukce optimalizovaná z hlediska hmotnosti a přitom mimořádně robustní, přičemž obě tyto vlastnosti odpovídají speciálně požadavkům elektromobilů.

Hlavním technickým rysem nové pneumatiky iON FlexClimate jsou speciální 3D lamely běhounu. Díky nim má pneumatika vynikající přilnavost na suché i mokré vozovce a dokonce i za mírného sněžení. Nová běhounová směs ProGrip zároveň poskytuje optimalizovanou přilnavost na mokré vozovce díky kombinaci křemeliny s vysokou hustotou a dalších udržitelných surovin. Aby běhoun poskytoval dostatečný výkon i na sněhu, má vysokou hustotu lamel, takzvané lamely 2 v 1 v kombinaci s dalšími drážkami v jednotlivých blocích běhounu zajišťují trakci a brzdný účinek i na sněhu. Pneumatiky iON FlexClimate mají označení M+S a 3PMSF (Three Peak Mountain Snow Flake), a proto je lze v mnoha případech používat v Evropě po celý rok.

„S novou pneumatikou iON FlexClimate plníme přání mnoha řidičů elektromobilů po pneumatice, která nabízí vynikající výkon po celý rok i pro tento typ pohonu,“ řekl Sanghoon Lee, prezident Hankook Tire Europe.

Ať už za sucha, deště nebo sněhu, naše nové celoroční pneumatiky řady iON poskytují velmi vysokou úroveň bezpečnosti jízdy, pomáhají prodlužovat dojezd na jedno nabití baterie, snadno zvládají vysokou hmotnost vozidla a navíc jsou velmi tiché.

Nová pneumatika iON FlexClimate bude zpočátku k dispozici v osmi rozměrech pro osobní vozy a vozy SUV. Portfolio rozměrů pak bude v krátké době rozšířeno o další běžné rozměry mezi 17 a 21 palci.

 

Images by Hankook Tire