Nové UHP Yokohamy ADVAN Sport V107 už brzy běžně na trhu

Společnost Yokohama oznámila, že od jara 2022 uvede na trh svou novou vlajkovou pneumatiku ADVAN Sport V107 s mimořádně vysokým výkonem.

Pneumatika ADVAN Sport V107 zcela nahradí pneumatiku ADVAN Sport V105 coby dosavadní vlajkovou loď společnosti Yokohama v oblasti ultra vysokovýkonných pneumatik.

Pneumatika ADVAN Sport V107 byla vyvinuta pro použití na prémiových a vysoce výkonných automobilech, prémiových vysoce výkonných SUV a prémiových elektromobilech. Po společných vývojových projektech s předními výrobci silných automobilů a testování v testovacím centru společnosti Yokohama Rubber na Nürburgringu, který je obecně považován za nejnáročnější závodní trať na světě, byly v roce 2020 zahájeny práce na speciálních pneumatikách ADVAN Sport V107 které byly distribuovány jen jako tovární výbava, včetně obutí pro prémiové vozy Mercedes-AMG a BMW M.

Společnost Yokohama nyní uvádí na trh samostatné pneumatiky založené na těchto dříve vyvinutých originálních pneumatikách a rozšíří dostupné rozměry, aby vytvořila kompletní komerční řadu mimořádně výkonných pneumatik ADVAN Sport V107.

Nová pneumatika navazuje na koncepci ADVAN Sport V105 a poskytuje dokonalou rovnováhu jízdních vlastností v kombinaci s vynikajícím komfortem a bezpečnostními vlastnostmi, přičemž její výkon na suché a mokré vozovce a stabilita řízení překonávají vysokou úroveň dosaženou jejími předchůdci. Speciální asymetrický dezén pneumatiky přispívá k její schopnosti poskytovat proměnlivý výkon, který je vyžadován od vnitřní a vnější strany běhounu, a její pryžová směs zahrnuje technologie kultivované během vývoje originálních verzí pneumatiky pro přední výrobce prémiových automobilů. Tyto dvě vlastnosti společně zajišťují silnou přilnavost na suché i mokré vozovce.

V modelu ADVAN Sport V107 je použita nejmodernější maticová struktura použitá u jejího předchůdce. Tyto nové konstrukční prvky výrazně zvýšily podíl pneumatik na vynikající stabilitě řízení a komfortu při vysokých rychlostech, což jsou základní vlastnosti vysoce výkonných prémiových vozů. Bočnice pneumatiky se vyznačuje novým stylovým tmavým designem, který zajišťuje viditelnost loga a luxusní image, která je vhodná pro vlajkovou pneumatiku světového významu. Na bočnici pneumatik velikosti SUV jsou navíc vyvedena písmena „SUV“.

Prodej tšchto pneu bude zahájen postupně na hlavních trzích po celém světě. Společnost plánuje na jaře 2022 představit 30 rozměrů náhradních pneumatik v rozmezí od 305/35R23 111Y XL po 225/40ZR18 92Y XL, čímž se rozměrová řada ADVAN Sport V107, včetně rozměrů originálního vybavení (OE) pro nové vozy, zvýší na 43 rozměrů. Následně se bude rozměrová řada postupně rozšiřovat až na 80 rozměrů, včetně pneumatik pro originální výbavu, do konce roku 2022.


Images by Yokohama Tire