Nový elektrický VW Bulli obuje Conti, výrobce pneu se podílel i na dalších částech vozu

Nový ID. Buzz se stal novou ikonou značky Volkswagen v éře elektromobility. Nástupce ikonického mikrobusu zvaného Bulli je plně elektrický a VW si od něj nemálo slibuje. Vozy ID. Buzz budou od výrobce vybaveny prémiovými pneumatikami Continental.

Ve spolupráci se společností Lucasfilm jsme zkombinovali ID. Buzz se světem seriálu Obi-Wan Kenobi. Vytvořili i dvě speciální edice – Light Side a Dark Side.

Hannoverský výrobce vozidel vybavuje nový plně elektrický model ID. Buzz letními pneumatikami EcoContact 6 Q. Continental dodává své mimořádně energeticky účinné pneumatiky v rozměrech 19″ a 20″ přímo do výroby.

Pneumatiky EcoContact 6 Q byly dobrá volba, vyznačují se vynikající energetickou účinností, životností, brzdným výkonem a ovladatelností. Profil běhounu se neustále přizpůsobuje povrchu vozovky, což zajišťuje delší životnost pneumatiky. Speciálně vyvinutá pryžová směs minimalizuje tření při kontaktu pneumatiky s povrchem vozovky, což znamená, že pneumatika odvádí méně energie a následně se snižuje valivý odpor. Díky upraveným blokům, lamelám a bočním drážkám je pneumatika také optimalizována z hlediska hlučnosti.

EcoContact 6 Q je standardně vybaven technologií ContiSeal, která umožňuje bezpečně pokračovat v jízdě i v případě poškození pneumatik. Vysoce elastická ochranná vrstva na vnitřní straně pneumatiky se během zlomku sekundy uzavře kolem proraženého předmětu a spolehlivě utěsní průraz, i když je předmět z běhounu odstraněn (např. otočením pneumatiky). Díky této technologii lze bezpečně utěsnit otvory o průměru až pět milimetrů, což umožňuje okamžitou opravu přibližně 80 % průrazů. Díky této technologii není potřeba žádná náhradní pneumatika, což šetří dodatečnou hmotnost a naopak může přispět ke zvýšení dojezdu.

Herec Ewan McGregor známý ze Star Wars je ambasadorem značky Volkswagen. Je automobilovým nadšencem, má vlastní sbírku historických vozů, z nichž si jeden dokonce sám předělal na elektromobil.

V mnoha zemích světa nabízí Continental pro VW ID také širokou škálu dalších letních, zimních a celoročních pneumatik – včetně vítězů testů, jako je AllSeasonContact. Buzz v rámci svého obchodu s náhradními pneumatikami.

Continental dodává pneumatiky sedmi z deseti nejúspěšnějších výrobců elektromobilů na světě. V Evropě je Continental schváleným dodavatelem originální výbavy pneumatik pro pět výrobců bateriových elektromobilů s největším objemem výroby. V asijsko-pacifickém a americkém regionu dodává společnost Continental pneumatiky třem z pěti výrobců elektromobilů s největším objemem výroby.

Společnost Continental dodává ale řadu celou řadu dalších technologií a systémových komponent pro ID. Buzz. Jako dlouholetý partner společnosti Volkswagen v oblasti spolupráce a vývoje hrála společnost Continental od samého počátku klíčovou roli při návrhu a vývoji modelu ID. Buzz. Conti tak přispěl důležitými technologiemi pokrývajícími téměř všechny aspekty této kultovní dodávky – od softwaru a centrální počítačové architektury až po brzdy a sofistikovaný systém tepelného managementu (např. pro chlazení baterií).

Velkoprostorový ID. Buzz začíná na 1 537 556 korunách.


Images by Continental AG, Volkswagen and Porsche Česká republika s.r.o.