Davanti přináší svou první celoročku pro osobáky Alltoura 4-Seasons

Britský výrobce Davanti Tyres v premiéře uvedl na trh svou první celoroční pneumatiku pro osobní vozy Alltoura 4-Seasons.

Výrobce pneumatik uvádí, že po důkladném vývoji v oblasti letních i zimních podmínkách na uznávaných zkušebních pracovištích v oboru přináší Alltoura 4-Seasons špičkové výkony a vyvažuje klíčové technické vlastnosti zimních a letních pneumatik, aby poskytla všestranně silnou pneumatiku pro různé klimatické podmínky bez tradičních kompromisů ve výkonech, které tyto pneu doprovází.

Pneumatika Alltoura 4-Seasons má směrový dezén, který zajišťuje spolehlivou trakci v zimě. Speciálně vyvinutá směs poskytuje podle Davanti stabilní jízdu s bezpečným a vyrovnaným výkonem v celé škále teplot, které se objevují při střídání ročních období.

Její inteligentní konstrukce lamel umožňuje efektivní odvádění vody a mimořádnou přilnavost na sněhu a ledu při zachování stability bloků běhounu na suché vozovce, což zajišťuje řidiči soustředěné a příjemné jízdní vlastnosti, dodává Davanti.

Podle britské značky umožňují technické inovace pneumatikám Alltoura 4-Seasons zvládnout sníh a zledovatělé povrchy a zároveň poskytují vynikající přilnavost na mokrém a suchém povrchu.

Pokročilá směs siliky zajišťuje přilnavost a dlouhou životnost pro celoroční trvalý výkon, poskytuje ekonomickou a praktickou pneumatiku a odstraňuje nutnost měnit letní a zimní pneumatiky.

Peter Cross, generální ředitel společnosti Davanti Tyres, uvedl: „Pneumatiky Davanti Tyres se vyznačují vysokou odolností proti poškození: „Je skvělé, že můžeme na trh uvést novou, inovativní celoroční pneumatiku pro osobní vozy, která nabízí celoroční výkon. Tým neuvěřitelně tvrdě pracoval na tom, aby ji dovedl od konceptu až na trh, a jsme nadšeni, že můžeme představit pneumatiku, která dokáže reagovat a přizpůsobovat se měnícím se klimatickým podmínkám a nabízí neomezené možnosti. Je také důležité, že jsme vytvořili produkt, který poskytuje spotřebitelům ekonomickou volbu a zároveň poskytuje jistotu díky svým referencím a našemu přísnému testovacímu procesu.“

Pneumatiky Davanti Alltoura 4-Seasons byly přísně testovány v letních podmínkách v novém evropském vývojovém středisku Davanti, Applus+ IDIADA Proving Ground ve Španělsku, a také při komplexním zimním testování v UTAC Ivalo (součást skupiny Millbrook) ve Finsku.

Pneumatika má také certifikaci Three Peak Mountain Snowflake (3PMSF), díky které je legálně schválena pro provoz v zemích s legislativou pro zimní pneumatiky.

Jedná se o první celoroční pneumatiku pro osobní automobily vyvinutou společností Davanti, která doplňuje její stále se rozšiřující portfolio včetně celoroční pneumatiky Vantoura vyvinuté pro užitkové vozy. Řada zahrnuje rozměry 14-18 palců.


Images by Davanti World Ltd.