Nový supersporťák Maserati MC20 obuje výhradně Bridgestone

Bridgestone byl vybrán jako výhradní dodavatel pneumatik pro model MC20, což je nový supersporťák od Maserati, který se bude vyrábět i v elektrické variantě. Společnost Bridgestone dostala za úkol ještě podtrhnout a vylepšit schopnosti nového modelu MC20. Za tím účelem u Bridgestonu navrhli na zakázku upravené pneumatiky Potenza.

Model MC20 představuje nejnovější inovace od Maserati a jde o generační posun výkonu oproti předchozím modelům. Bridgestone přispěl k ještě většímu zvýšení výkonu díky gumám Potenza na míru, které se vyznačují asymetrickým dezénem pro lepší odezvu řízení a stabilitou v zatáčkách, nově vyvinutou směsí běhounu, která zvyšuje přilnavost a vnitřní strukturou, která rozděluje stopu rovnoměrný tlak v zatáčkách. Tyto prvky spolu tvoří vysoce výkonnou pneumatiku, která poskytuje optimální kombinaci kontroly, rychlosti a stability a zlepšuje celkový výkon supersportu.

Dlouhodobé partnerství mezi společnostmi Bridgestone a Maserati má kořeny v historii v motoristickém sportu. Pneumatiky Potenza od společnosti Bridgestone se zrodily z dlouhodobého spojení se závody Formule 1, zatímco model MC20 se vrací k závodním kořenům Maserati.

Společnosti Bridgestone i Maserati využily k vývoji a testování nového modelu MC20 a jeho pneumatik na zakázku vlastní výzkumná a vývojová centra a průlomovou technologii virtuálního vývoje. Prostřednictvím své vlastní technologie virtuálního modelování pneumatik společnost Bridgestone také zkrátila délku procesu vývoje a omezila svůj dopad na životní prostředí tím, že použila méně zdrojů a zkrátila dobu uvádění projektu na trh. To přispělo k efektivnějšímu procesu, protože design MC20 byl vyroben přibližně za 24 měsíců. Pro oba lídry v oboru je začlenění inovativních a udržitelných technologií nejvyšší prioritou, přičemž elektrická varianta MC20 by měla být uvedena na trh v blízké budoucnosti.


Images by Bridgestone and Maserati S.p.A.