Zimní Bridgestone Blizzak LM005 skončily v testu ADAC jasně nejlepší ve své třídě

Top produkt Bridgestone pro zimní období – Blizzak LM005, se staly vítězem testu zimních pneumatik, který nedávno provedl prestižní německý autoklub ADAC. Blizzak LM005 byly vytvořeny se záměrem poskytnout řidičům výjimečnou kontrolu a bezpečnost v náročných podmínkách. Blizzaky zaujaly testery za všech zimních silničních podmínek a vyváženým výkonem na suchých i zasněžených vozovkách a ovladatelností na mokru.

Díky těmto vlastnostem dali odborníci z ADAC, největší motoristické asociace v Evropě, Blizzaku LM005 celkové skóre 2,0 – nejlepší hodnocení ze všech patnácti testovaných.

A není divu, vlastnosti Bridgestone Blizzak LM005 jsou výsledkem posledního vývoje pneumatik. Pneumatika je vyrobena ze směsi Nano ProTech vyvinutou společností Bridgestone, která má vysoký obsah oxidu křemičitého, který udržuje pneumatiku měkkou i za nízkých teplot pro maximální trakci a optimalizaci výkonu za mokra a sněhu. Jsou také vybaveny jedinečným vzorem klikatých drážek, které zvyšují odvod vody a zlepšují přilnavost k vozovce. Synergie mezi těmito vlastnostmi pak přinesla vynikající výsledky a LM005 byla první zimní pneumatikou, která ve své kategorii dosáhla třídy A v kategorizaci EU v přilnavosti za mokra. Je ovšem pravdou, že daní za nejlepší trakci na mokru i na suchu je nejvyšší opotřebení ze všech top hodnocených gum.

Výměna pneumatik na testovacím vozidle VW Golf GTI

Blizzak LM005 těží také z nízkého valivému odporu a tím nižší spotřeby paliva, jakož i nízké hlučnosti pneumatik na silnici. Energeticky úsporná pneumatika přináší výhody nejen z hlediska počtu najetých kilometrů a úspory nákladů, ale také znamená méně emisí. Tyto ekologické vlastnosti ocenil i ADAC, který Blizzaku LM005 udělil vynikající hodnocení za nízký valivý odpor a spotřebu paliva.

Zkoušky na sněhu byly provedeny ve finském Ivalo

Během vývoje modelu Blizzak LM005 společnost Bridgestone provedla průzkum u 20.000 motoristů z celé Evropy ohledně jejich požadavků na prémiovou zimní pneumatiku pro každodenní používání. Zjištění byla jasná: Řidiči očekávají pneumatiku, která kombinuje vynikající kontrolu za mokra se silným výkonem na sněhu a ledu. Blizzak LM005 společnosti Bridgestone splňuje všechny tyto požadavky, s vynikajícím brzděním na sněhu a na suché i mokré vozovce také v roce 2019 již získal několik ocenění v nezávislých testech.

Suché testy na okruhu Bridgestone poblíž Říma

Pneumatika Bridgestone Blizzak LM005 byla testována sdružením ADAC na vozidle VW Golf GTI s obutím 205/55 R16, což odpovídá rozměru mnoha nejoblíbenějších modelů automobilů na trhu. Blizzak LM005 je v současné době k dispozici v 171 rozměrech pro osobní automobily a SUV / 4×4 od 14 do 22 palců.

Navíc některé modely disponují inovativní technologií DriveGuard Run Flat, která byla integrována do 24 vysoce náročných rozměrů (16 až 18 palců) modelu Blizzak LM005, aby se zabránilo náhlému poškození pneumatik, což umožňuje vozidlům pokračovat v jízdě až 80 km při maximální rychlosti 80 km/h i v případě defektu.

 

Images by Bridgestone and ADAC / Wolfgang Grube