Oblíbené GEOLANDARY do terénu opět na stupních vítězů

Populární SUV guma GEOLANDAR od společnosti Yokohama zaznamenala další úspěch. Vozidlo s pneumatikami GEOLANDAR M/T G003 pro terénní SUV a pickupy obsadilo první místo ve třídě Trick Truck na závodě King Shocks Laughlin Desert Classic 2021, předposledním podniku série Best In The Desert Series 2021, nejlepšího severoamerického seriálu offroadových závodů. Závod se konal od 23. do 26. září v Laughlinu v americké Nevadě.

Ve třídě Trick Truck zvítězil jezde Justin Lofton se svým trofejním truckem Jimco 2WD vybaveným speciálně upravenými verzemi komerčně dostupných pneumatik GEOLANDAR M/T G003. Justin si pochvaloval, že pneumatiky GEOLANDAR poskytují vynikající přilnavost a výkon potřebný k zajištění vítězství. Závody King Shocks Laughlin Desert Classic 2021 se jely na polokrátké trati dlouhé 17 mil (27 km) ve dvou dnech 25. a 26. září, přičemž každý den se jelo na čtyři kola, celkem tedy za dva dny 136 mil (219 km).

Vítězem se vždy stane jezdec s nejnižším součtem časů za oba závodní dny. Vítěz třídy Trick Truck Justin Lofton si se svým vozem Jimco vybaveným motorem GEOLANDAR M/T G003 dojel pro celkové prvenství také ve finále seriálu 2020, v závodě BlueWater Desert Challenge.

Pneumatiky GEOLANDAR M/T G003 poskytují tradičně vynikající výkon na celé škále terénních povrchů po mimořádně dlouhou dobu životnosti. Pneumatika má navíc robustní a agresivní design, který umocňuje pocit z jízdy v terénu. Pneumatiky GEOLANDAR společnosti YOKOHAMA prokázaly svůj vynikající výkon v terénu v mnoha závodech v průběhu let, včetně jednoho druhého místa ve třídě 4800 na závodě 2021 King Shocks Area BFE Beatdown letos v dubnu.

A v rozvoji této řady bude Yokahama pokračovat. V rámci tříletého (2021-2023) střednědobého plánu společnosti Yokohama Rubber nazvaného Yokohama Transformation 2023 (YX2023) se divize spotřebitelských pneumatik zaměřuje na maximalizaci prodejních podílů pneumatik YOKOHAMA s vysokou přidanou hodnotou, konkrétně globální vlajkové značky ADVAN, značky pneumatik GEOLANDAR pro vozy SUV a pickupy a různých zimních pneumatik. Společnost YX2023 také považuje účast v motoristických sportech za klíčovou pro snahu společnosti vyvíjet nové technologie pneumatik, které dále posílí značky ADVAN a GEOLANDAR. Společnost Yokohama Rubber se proto opět účastní nejrůznějších motoristických sportovních akcí v Japonsku i po celém světě, od akcí nejvyšší kategorie až po akce pro nejširší veřejnost.


Images by Best in The Desert Company, @justinlfoton41 and #LOFTONRACING