Vítěz testu celoroček je Goodyear, už podruhé za sebou

Pneumatiky Goodyear byly již podruhé za sebou vyhlášeny vítězem testu celoročních pneumatik německého časopisu Auto Bild, když se v komplexním testu výkonnosti na suchu, mokru, sněhu a ujetých kilometrů umístila před více než 30 dalšími značkami.

Test, který byl zařazen do zářijového vydání časopisu Auto Bild (číslo 39-2021), měřil výkon nejnovější verze oceňované pneumatiky Goodyear Vector 4Seasons na voze BMW řady 3 o rozměru 225/50 R17. Testeři časopisu Auto Bild porovnali 32 pneumatik, přičemž 16 z nich prošlo důkladným zkoumáním, včetně nejnovějších generací konkurenčních pneumatik.

V testu bylo podrobně hodnoceno 16 různých vlastností, včetně výkonu na suchu, mokru a sněhu, jakož i počet najetelných kilometrů a nákladů na ně a valivého odporu. Pneumatika Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 jako jediná z měřených pneumatik získala „zelené“ hodnocení ve všech 16 kategoriích, což vedlo k celkovému shrnutí, že poskytuje „přesvědčivý výkon za všech povětrnostních podmínek, dynamickou ovladatelnost, krátkou brzdnou dráhu na mokru, velmi dobré rezervy pro aquaplaning, vysoký kilometrový výkon a dobrý poměr ceny a výkonu“. Pneumatika Vector 4Seasons Gen-3 dosáhla v testu Auto Bildu vyššího počtu najetelných kilometrů než jakákoli jiná pneumatika v první pětce celkového hodnocení.

Pneumatika Vector 4Seasons Gen-3 zvítězila v prestižním testu celoročních pneumatik časopisu Auto Bild již podruhé, když se před rokem umístila na prvním místě ve vydání z roku 2020 (číslo 39-2020), kdy časopis udělil společnosti Goodyear také prestižní titul výrobce celoročních pneumatik roku (číslo 41-2020).

Laurent Colantonio, regionální technologický ředitel EMEA, Goodyear, to okomentoval: „Spotřebitelé, kteří si vybírají celoroční pneumatiky, požadují pneumatiku, která kombinuje vynikající brzdění a přilnavost v proměnlivých povětrnostních podmínkách, od suchých letních silnic až po mokré a zimní podmínky, a zároveň zachovává bezpečnost a komfort. Skloubit všechny tyto požadavky a zároveň poskytnout řidiči hodnotu díky vynikajícímu kilometrovému nájezdu není snadný úkol, a proto jsme hrdí na to, že máme na svém kontě více vítězství v testech celoročních pneumatik než kterákoli jiná značka. Pneumatika Vector 4Seasons Gen-3 je nejnovější evolucí naší dlouholeté rodiny Vector, která je lídrem ve vývoji technologie celoročních pneumatik od doby, kdy jsme před 35 lety celoroční pneumatiku vytvořili.“

Nejnovější verze pneumatiky Goodyear Vector 4Seasons 3. generace poskytuje řidičům lepší přilnavost na sněhu než její předchůdkyně 3 díky velkému množství lamel ve středu běhounu, které jsou uspořádány tak, aby se otevřely a zachytily sníh uvnitř, což zajišťuje lepší přilnavost. Silné postranní a ramenní bloky mezitím zajišťují lepší ovladatelnost na suchu a kratší brzdnou dráhu na suchu. Optimální bezpečnosti na mokru napomáhají hluboké a široké drážky, které rozptylují vodu a zlepšují odolnost proti aquaplaningu.


Images by Goodyear Tire & Rubber Company