Pirelli prodlužuje smlouvu se závody Trans Am

O další tři roky se prodloužila sponzorská smlouva mezi společností Pirelli a automobilovým šampionátem s názvem Trans Am.

Dohoda je založena na dodávkách speciálních závodních pneumatik Pirelli a jejím následném propagování na další tři roky. Tato spolupráce byla nově ohlášena na akci v Las Vegas.

Šampionát závodů Trans Am byl založen v roce 1966. Nejvíce populární byl v 60. a 70. letech, kdy se účastnilo mnoho amerických aut, jako třeba Chevrolet Camaro, Ford Mustang, Pontiac, Dodge a další.

Konkrétní finanční podmínky spolupráce nebyly oznámeny. Ovšem prezident závodů Trans Am, John Clagett řekl: „Hlavní klíčovou součástí této dohody je to, že Pirelli bude především investovat do vývoje a výzkumu nových pneumatik, které budou určeny pro všechny třídy vozů, které v Trans Am závodí.“ John Clagett byl mimo jiné jmenován do vedení tohoto šampionátu v roce 2011 a od té doby vdechl sérii nový život.

Ředitel motorsportu Pirelli Tyre, Paul Hembery k dohodě řekl: „Závody Trans Am patří k těm nejlepším v Americe. Jsou blízké a cenově dostupné všem návštěvníkům. A také jsou obvykle velmi napínavé.“

Pirelli bude dodávat vylepšené pneumatiky P Zero a Cinturato.