Pirelli uvádí fitness náramek pro vaše závodní gumy

Společnost Pirelli uvedla na trh zařízení Track Adrenaline na sledování celé řady užitečných údajů při použití UHP pneumatik P Zero Trofeo R.

Track Adrenalin je primárně určen pro závodní jezdce a majitele sportovních vozů. Vše se páruje s aplikaci pro mobilní telefony a díky senzorům uvnitř pneumatik P Zero Trofeo R a ovládací skříňky bude mít váš sporťák vždy správné tempo. Track Adrenalin je také vybaven velmi přesnou GPS, která poskytuje geolokaci vozu a můžete díky ní sledovat nejen pohyb vozidla, ale i vyhodnotit ideální stopu na závodní dráze.

\"\"

Stručně řečeno, Track Adrenalin je produkt pro sledování amatérských i profi závodních jízd, případně pro pokročilé typy řidičských kurzů a pomůže vám získat maximum ze svých pneumatik. Systém bezdrátově získává a vyhodnocuje údaje o stavu pneu, aby řidiči sdělil například kdy zahřát pneumatiky, kdy je správný čas dupnout na pedál a zajet ideální kolo a kdy je nutné zajet do boxů. Ve výsledku je to vlastně váš virtuální mechanik ve vašem telefonu, a to vše za velmi ekonomickou cenu, samozřejmě s tím že se bavíme o světu závodních aut.

Očekává se, že pneumatiky vybavené Track Adrenalinovými senzory budou stát zhruba 25 eur více než srovnatelné gumy bez TA. Cena řídící jednotky bude 500 eur. A aplikace je zdarma.

\"\"

Řídící jednotka komunikuje s aplikací přes Wi-Fi, se senzory přes Bluetooth, zvládá GPS i GLONASS a je vybavená duálním devítiosým inerciálním senzorem s gyroskopem, akcelerometrem a magnetometrem. Díky tomu dokáže sloužit, jak už bylo řečeno, jako sofistikovaný měřič časů s telemetrií a analýzou stopy v reálném čase. Analyzuje ale také časy jednotlivých kol, mezičasy, maximální i průměrné rychlosti, zrychlení, brzdění, teoreticky ideální kola a poskytne porovnání s předchozími relacemi.

Údaje tedy sbírá jak skříňka, tak pneu. Senzory osazené P Zero Trofeo R jsou závodní gumy s ultra nízkým profilem a asymetrickým hi-tech designem. Kompaktní senzor v těchto pneumatikách snímá jejich teplotu a tlak.

\"\"

Pirelli Track Adrenalin byl poprvé představen na autosalonu v Ženevě v březnu tohoto roku a začne se prodávat prozatím v Itálii, Německu, Spojeném království a Belgii. Fanoušci rychlé jízdy z řad široké veřejnosti jej budou moci okusit v rámci události P Zero Experience konané na okruhu Silverstone ve Velké Británii, a to v létě 2020.

\"\"

 

Images by Pirelli & C. S.p.A. – Pirelli Tyre S.p.A.