Pirelli expanduje do cyklistických gravel závodů a stává se partnerem série Jeroboam, která se jede i v ČR

Pirelli navázalo spolupráci s Jeroboam Gravel Challenge, populární sérií gravelbikových závodů. Partnerství je pro Pirelli především příležitostí předvést nedávno představené pneumatiky Cinturato Gravel & Cross.

Jen několik týdnů po představení nových řad pneumatik Cinturato Gravel & Cross, 16. září 2019, Pirelli podepisuje v Miláně partnerství se známým seriálem Jeroboam Gravel Challenge.

\"\"

Gravel je poměrně novou disciplínou stojící na pomezí silniční cyklistiky, cyklokrosu a horských kol. Gravelbiky svým vzhledem většinou připomínají běžná silniční či cyklokrosová kola a zmíněný cyklistický event Jerobeam není jen závod v pravém smyslu slova, je to spíš zážitková událost a jezdí se v několika zemích včetně České republiky. U nás se jede ve Saském Švýcarsku pod názvem The Bohemian Border Bash Gravel Cycling Adventure.

Akce, na níž bude partnerství s Pirelli debutovat, se koná od 20. do 22. září 2019 v Itálii a vyjíždí se z Erbusca. Trať protíná vinice a kopce oblasti Franciacorta. Je to skutečný gravelbikový festival a nabízí také tři různé délky tratě, 75 km, 150 km a pro nejzdatnější 300 km.

\"\"

Výběr pneumatiky pro různé povrchy, jimž budou jezdci čelit, nemusí být vůbec jednoduchý. Pirelli v souladu se svou produktovou strategií nabízí dva typy běhounů, jeden pro tvrdý povrch a druhý pro smíšený terén. Obě pneu díky směsi Speed Grip eliminují rozmary počasí. Pirelli bude na Jeroboam Expo Erbusco k dispozici se svými techniky a inženýry, aby vysvětlili rozdíly a vlastnosti nové řady pneumatik Cinturato Gravel & Cross a pomohli gravelbikovým jezdcům vybrat nejvhodnější pneumatiku.

Navíc všichni, kteří se přihlásí na 75 km, tedy nejkratší ze tří tras Jeroboam Gravel Challenge, budou mít možnost jet společně se zástupci Pirelli a využít tak skutečně osobní konzultaci přímo na trati.

\"\"Řada Cinturato Gravel & Cross, která byla představena na začátku září 2019, nabízí dva typy pneumatik v konfiguraci TLR (Tubeless ready): Pneumatika určená pro cyclokros a pneumatika ideální pro gravel a štěrk. Obě pneumatiky jsou k dispozici se specifickými běhouny, ve verzi H (Hard, určené pro kompaktní terény, dlažební kostky, asfalt) a ve verzi M (Medium, pro smíšené a obtížnější terény). Vzorek dezénu je navržen podle konzistencí povrchů a jak již bylo řečeno, nebude potřeba rozlišovat mezi suchými a mokrými pneu. Nové Pirelli Cinturato Gravel jsou totiž navrženy tak, aby poskytovaly vynikající výsledky co se týče přilnavosti a plynulosti jízdy nezávisle na suchém nebo mokrém terénu.

Pneumatiky řady Pirelli Cinturato Gravel & Cross budou k dostání od října 2019.

 

Images by Pirelli & C. S.p.A. and JEROBOAM GRAVEL CHALLENGE – 3T CYCLING SRL