Pneumatiky Continental ušetří palivo

Mezinárodní technologická společnost Continental předvede na letošním mezinárodním autosalonu v Hannoveru řadu nových technologii, slibujících ušetřit až 6 litrů paliva na vzdálenosti 60 mil.

Kromě nejnovějších inovací budou moci diváci vidět i známé technologie jako snímače eHorizon, který dokáže ušetřit litr paliva na 60 mil. Dále zde bude k vidění technologie ProViu, která dokáže ušetřit téměř další litr paliva.

Člen výkonné rady společnosti Continental se k následujícím očekáváním vyjádřil následovně… „Některé naše technologie jsou stále ve fázi návrhu a některé z nich již ve fázi vývoje. Nicméně u těchto technologií předpokládáme obrovský potenciál. V budoucnu bychom díky optimalizaci našich technologií chtěli dosáhnout snížení spotřeby o další dva litry.“

V roce 2007 se členské státy Evropské unie dohodly na snížení spotřeby primární energie o 20% do roku 2020. V důsledku toho výrobci automobilů mají zájem o pokračování snižování emisí CO2. Standardy, jako je EURO 6, jsou neustále hnací silou rozvoje inovací.