Pneumatiky Continental vyrobené z recyklovaných PET lahví už jsou dostupné v Evropě

Pneumatiky Continental obsahující polyester vyrobený z recyklovaných PET lahví jsou nyní dostupné všem prodejcům v Evropě. V dubnu společnost Continental uvedla do sériové výroby takzvanou technologii ContiRe.Tex, která dokáže zcela nahradit konvenční polyester v kostře pneumatiky.

V současné době výrobce nabízí tři modely pneumatik v pěti rozměrech, každý s polyesterem vyrobeným z recyklovaných PET lahví: PremiumContact 6, EcoContact 6 a celoroční pneumatiku AllSeasonContact.

V září 2021 společnost Continental poprvé představila speciálně vyvinutou technologii ContiRe.Tex. Využívá polyesterovou přízi, která se získává z použitých PET lahví bez jakýchkoli mezistupňů chemického zpracování a není recyklována žádným jiným způsobem.

Díky tomu je tato technologie mnohem účinnější než jiné standardní metody zpracování PET lahví na vysoce výkonné polyesterové příze. Lahve používané pro tuto technologii pocházejí výhradně z regionů bez uzavřeného recyklačního cyklu. Na sadu standardních pneumatik pro osobní automobily se používá materiál z přibližně 40 recyklovaných PET lahví.

Pneumatiky s technologií ContiRe.Tex mají na bočnici speciální logo s významem Obsahuje recyklovaný materiál. Nyní je lze objednávat i u nás.


Images by Continental Reifen Deutschland GmbH