Elektromobily obuje ještě letos i Apollo

Společnost Apollo Tyres potvrdila, že ještě letos uvede na trh zcela novou celoroční prémiovou pneumatiku Vredestein určenou speciálně pro elektromobily.

Aby produkt splňoval potřeby široké škály vozidel s možností připojení k elektrické síti, Apollo Tyres úzce spolupracuje s předními výrobci automobilů a realizuje nový rozsáhlý výzkumný a vývojový program. Společnost v současné době vyhodnocuje novou pneumatiku Vredestein prostřednictvím počítačových simulací a ve specializovaných testovacích zařízeních pro horké a chladné počasí po celém světě.

„Naprostá většina v současnosti vyráběných elektromobilů je standardně vybavena pneumatikami, které nebyly vyvinuty speciálně pro elektromobily,“ řekl Daniele Lorenzetti, technologický ředitel společnosti Apollo Tyres.

„Pokud jsou rozměry, index nosnosti a rychlostní index správné pro daný vůz, je jakákoli pneumatika značky Vredestein vhodná pro použití na jakémkoli elektromobilu a od řidičů, kteří naše pneumatiky na své elektromobily montují, dostáváme velmi pozitivní zpětnou vazbu. Je však logické, že s tím, jak se trh s elektromobily stále více etabluje, výrobci automobilů a zákazníci zvažují potenciální výhody pneumatik vyvinutých speciálně pro elektromobily.“

Podle Lorenzettiho existuje řada faktorů specifických pro elektromobily, které mají stále větší vliv na budoucí vývoj pneumatik.

„Ve srovnání s automobily se spalovacími motory váží elektromobily obvykle více, mají vyšší točivý moment z klidu a větší zrychlení v přímém směru. Tyto faktory společně zvyšují zatížení pneumatik.

„Kromě toho, protože elektromobily vytvářejí málo hluku od hnacího ústrojí, jsou v kabině více patrné jiné zdroje hluku – včetně pneumatik. Mnoho majitelů elektromobilů si také cení jakýchkoli prostředků, kterými mohou maximalizovat dojezd mezi jednotlivými nabíjeními, takže valivý odpor se stává ještě důležitějším požadavkem,“ řekl.

Lorenzetti dodal: „Prozkoumali jsme nové přístupy ke konstrukci a použití pokročilých materiálů pro konstrukci a směs běhounu. To znamená, že očekáváme, že dodáme pneumatiku Vredestein EV prémiové kvality, která nabídne řadu důležitých vlastností, jež jsou nejlepší ve své třídě.

„Neocenitelná byla možnost využít zkušeností evropského výzkumného a vývojového týmu s kulturou zaměřenou na inovace. Pomohly nám již získat několik ocenění v nezávislých skupinových testech a udržet si vedoucí pozici v segmentu celoročních pneumatik a budou se nám nadále vyplácet při realizaci předsériového testování nové pneumatiky EV.“

Termín distribuce ještě nebyl oznámen.

 

Images by Apollo Tyres B.V.