Prestižní zakázka: První off-road Lambo Huracán Sterrato obuje Bridgestone, koukněte čím

Společnost Bridgestone byla vybrána jako exkluzivní partner pro pneumatiky pro nové Lamborghini Huracán Sterrato, který poskytuje terénní a zimní pneumatiky pro první terénní supersportovní vůz na světě vybavený motorem V10 a pohonem všech kol.

Lamborghini Huracán Sterrato s pneumatikami Bridgestone Dueler All-Terrain AT002
Lamborghini Huracán Sterrato s pneumatikami Bridgestone Dueler All-Terrain AT002

Vytvořili tak pneumatiku Bridgestone Dueler All-Terrain AT002, speciálně navrženou pro jedinečné technické požadavky vozu Lamborghini Huracán Sterrato. Speciální polymery, dezény a technologie pneumatiky byly vyvinuty na míru, aby zlepšily terénní schopnosti modelu Huracán Sterrato.

Lamborghini Huracán Sterrato v terénu

Pneumatika Bridgestone Dueler All-Terrain AT002 je vůbec první terénní pneumatikou pro supersport na světě, která je vybavena technologií Run-Flat Technology (RFT), jež podporuje řidiče v bezpečné jízdě i po defektu – po dobu 80 km při rychlosti 80 km/h s tlakem 0 barů. To nabízí řidičům jedinečný klid při jízdě po silnicích všech typů, když si užívají tento terénní supersport.

Lamborghini Huracán Sterrato detail pneumatiky Bridgestone

Poskytuje neuvěřitelný výkon bez ohledu na terén, je navržena tak, aby poskytovala všestranné špičkové výkony všude, kam se Lamborghini Huracán Sterrato vydá, bez ohledu na terén. Tato inovativní pneumatika tak přináší potěšení z jízdy za všech podmínek, což odpovídá DNA vozu Lamborghini Huracán Sterrato.

Lamborghini Huracán Sterrato v prachu cesty

Pneu byla vyvinutá a je vyráběná v Evropě, obsahuje novou směs pneumatiky navrženou pro optimalizaci přilnavosti, se specifickým integrovaným ramenem pro dodatečnou přilnavost v hlubokém štěrku a blátě. Dezén pneumatiky Bridgestone Dueler All-Terrain AT002 byl rovněž optimalizován pro co nejlepší ovladatelnost a výkon ve vysokých rychlostech bez kompromisů v oblasti přilnavosti v terénu.

Tyto na zakázku navržené pneumatiky Bridgestone Dueler All-Terrain AT002 jsou k dispozici ve dvou rozměrech: Pro přední kola jsou určeny pneumatiky o rozměru 235/40 ZR19 (96Y) XL RFT a pro zadní kola 285/40 ZR19 (107Y) XL RFT. Zimu pak řeší pneumatiky Bridgestone Blizzak LM005, ty budou k dispozici také jako poprodejní zimní výbava pro Lamborghini Huracán Sterrato, a to v rozměrech 235/40 R19 96Y XL a 285/40 R19 107Y XL.

U Bridgestonu tedy splnili nelehký úkol, dali dohromady pneu, která je stejně výkonná při vysokých rychlostech na asfaltu jako při jízdě v terénu, poskytuje stabilitu při vysokých rychlostech a zároveň musí být výkonná na blátě, štěrku a v náročném terénu.

Images by Automobili Lamborghini S.p.A. and Bridgestone