Při koupi pneumatik z druhé ruky neušetříte

Hlavní důvod, proč musíme měnit pneumatiky je bezpečnost. Proto měníme letní za zimní a staré za nové. A když přijde čas, kdy musíme nějakou tu pneumatiku koupit, musíme také hodně otevřít peněženku. Nikdo z nás nechceme platit zbytečně, ale ačkoliv se opotřebované pneumatiky zdají být výhodnou koupí, není tomu tak.

Řada prováděných studií a šetření zpochybňují technickou způsobilost těchto pneumatik, dokonce bylo zjištěno, že 93% kontrolovaných pneumatik bylo z hlediska bezpečnosti kriticky závadných. Takže nejenže byste s největší pravděpodobností koupily pneumatiku s nižší bezpečností, také byste vůbec neušetřili.  Prvotní vklad by byl sice o něco nižší, ale z dlouhodobého hlediska to není výhodné. Vozidlo na opotřebovaných pneumatikách má dražší provoz, starší pneumatiku budete muset dříve měnit, budete mít větší spotřebu paliva, větší opotřebení tlumičů. Nehledě na to, že bezpečnost vaší rodiny by neměla ohrozit žádná peněžní částka.

Nové pneumatiky vhodné na každé auto a za skvělou cenu vyberete na: pneu-kvalitne.cz

Ale když už se stejně rozhodnete koupit pneumatiku z druhé ruky, pořádně pneumatiku zkontrolujte. Již použitá pneumatika se nesmí prodávat s nižší hloubkou dezénu, než jsou 2mm. Minimální zákonný limit je 1,6 mm hloubky.