Pro firemní dodávky: Conti přichází s vylepšenou verzí VanContact Ultra

Společnost Continental pustila do prodeje dvě pneumatiky pro dodávky, jsou to VanContact Ultra (letní) a VanContact A/S Ultra (celoročka). Tyto modely jsme představili již dříve, ale nyní přícházejí ve verzi Ultra.

Obě pneumatiky nabízejí vyšší kilometrový výkon a robustnost, aniž by byly ohroženy vlastnosti pneumatik důležité z hlediska bezpečnosti.

Nové pneumatiky jsou určeny pro montáž na dodávky, které se často používají pro firemní provoz a doručovací služby. S rozšiřující se urbanizací, trendem elektrického pohonu a nárůstem počtu dodávek do měst a od dveří ke dveřím se výrazně změnily zvyklosti a požadavky na mobilitu.

Dodávky také častěji dojíždějí do zaměstnání a jezdí na delší vzdálenosti a ve městech se také častěji jezdí stylem „stop and go“. Tyto různorodé požadavky se odrážejí v konstrukci nové řady pneumatik Ultra od společnosti Continental.

Nová řada je vyvinuta tak, aby byla robustní a odolná a zároveň nabízela bezpečnost a valivý odpor, které se očekávají od prémiových produktů značky.

Nová směs pryže

Inženýři společnosti Continental vyvinuli novou pryžovou směs, profil a bočnici, aby dosáhli vlastností pneumatik požadovaných pro toto použití. Do pryžové směsi byla přidána nová plniva, která snižují valivý odpor – důležitý faktor pro nízkou spotřebu paliva a snížení emisí CO2.

Pneumatika VanContact Ultra nabízí hospodárnou jízdu i v městském prostředí, nízký valivý odpor a velmi vysoký kilometrový výkon – toho bylo dosaženo použitím nejnovější generace funkcionalizovaných polymerů v běhounové směsi.

Pneumatika VanContact A/S Ultra byla navržena pro celoroční použití, přičemž funkcionalizované polymery v nové směsi zajišťují vysoký kilometrový výkon při letním i zimním provozu.

Na zimní provoz jsou zaměřeny také „lapače sněhu“ – malé lišty v drážkách běhounu, které udržují sníh v drážkách a zajišťují tak dobré tření se sněhem na vozovce. Stabilizují také profil a přispívají k přesnému řízení a vysokému kilometrovému výkonu.

Pro dosažení dobré přilnavosti při jízdě na sněhu a mokré vozovce byla vyvinuta inteligentní 3D lamela, speciální konstrukce, která stabilizuje bloky běhounu, a tím zajišťuje krátkou brzdnou dráhu.

V zimních měsících tato konstrukce umožňuje široké rozevření lamel při odvalování do kontaktní plochy s vozovkou, čímž vzniká vysoká přilnavost na sněhu prostřednictvím okrajů lamel. Kombinace konstrukce profilu a směsi pryže zajišťuje, že nedochází ke kompromisu mezi kilometrovým proběhem a valivým odporem, stejně jako přilnavostí za mokra.

Jízda ve městě

Dodávky provozované v městských oblastech se jen zřídka vyhnou tvrdému kontaktu pneumatik s obrubníky u silnice. Aby byla zajištěna odolnost bočnice vůči takovým náročným podmínkám, byla kolem celé bočnice použita stěrková žebra.

Jeho „cihličkový vzor“ chrání bočnici před poškozením a přispívá tak k tomu, že je pneumatika vysoce odolná, aby byla zaručena její dlouhá životnost – chrání citlivé strany pneumatiky před poškozením, kterému se na městských dodávkových trasách často nelze vyhnout.

Nové pneumatiky VanContact A/S Ultra a VanContact Ultra jsou nyní k dispozici v provedení vhodném pro známé modely, jako jsou Mercedes Sprinter, VW Crafter a Fiat Ducato, a také pro menší dodávky, například Mercedes třídy V nebo VW T6.

Produktové řady pokrývají rozměry od 15 do 17 palců, přičemž velikosti se budou nadále rozšiřovat.


Images by Continental AG