SportContact 7 získala prestižní ocenění Red Dot Award a iF DESIGN AWARD

Pokud jde o estetiku v oblasti pneumatik, pozornost se často automaticky soustředí na ráfky. Pneumatika SportContact 7 společnosti Continental však nyní dokazuje, že pneumatiky mohou podávat výjimečné výkony i z hlediska tvaru, funkce a designu. Nová sportovní pneumatika z Hannoveru získala dvě nejprestižnější mezinárodní ocenění za design – Red Dot Award: a iF DESIGN AWARD.

„Jsme velmi rádi, že naše sportovní vlajková loď dokázala přesvědčit fanoušky pneumatik nejen svým výkonem, ale že naši práci ocenili těmito cenami i odborníci na design z celého světa,“ řekl potěšený Enno Straten, vedoucí oddělení strategie, analýzy a marketingu náhradních pneumatik pro region EMEA společnosti Continental. Během vývoje sledovali odborníci na design tři hlavní cíle: Za prvé, vyvinout důvěryhodnou „novou generaci“ dlouhé řady úspěšných pneumatik SportContact. Za druhé, vyvinuté inovace měly být co nejlépe zviditelněny. A za třetí, designový jazyk musel být v souladu s jazykem moderních sportovních vozů.

Při pátrání po dobrém designu a inovacích 48 mezinárodních členů poroty Red Dot 2022 odborně, individuálně a komplexně přezkoumalo každý z výrobků přihlášených do soutěže o cenu Red Dot ze 60 zemí: V této oblasti se v roce 2018 uskutečnilo několik soutěží, v nichž bylo vybráno pět nejlepších výrobků pro Red Dot Design. Oceněny byly pouze ty výrobky, které odborníky přesvědčily svou výjimečnou kvalitou designu – včetně pneumatiky Continental SportContact 7. Podle poroty oceněné společnosti svými přihlášenými výrobky stanovily nová měřítka v oblasti designu. Dr. Peter Zec, iniciátor a generální ředitel Red Dot, komentuje soutěž v roce 2022 slovy: „V tomto ročníku soutěže mě obzvláště zaujala výrazná kreativita, kterou oceněné výrobky prokázaly. To, že se stále objevují návrhy, které překvapují tvarem i funkčností, je skutečně působivé a chvályhodné.“

Tato sportovní ultra výkonná pneumatika také získala letošní cenu iF DESIGN AWARD a stala se tak jedním z vítězů této světoznámé designové značky. Ocenění získala v disciplíně „Produkt“, v kategorii „Automobil/vozidlo“. Ocenění iF DESIGN AWARD uděluje jednou ročně nejstarší nezávislá instituce v oblasti designu na světě, společnost iF International Forum Design GmbH. Pneumatika SportContact 7 zaujala 132člennou nezávislou mezinárodní odbornou porotu zejména svým inovativním tvarem a funkčností. Přitom počet přihlášených byl velký: Porotci museli udělit prestižní pečeť mezi téměř 11000 přihláškami z 57 zemí.

Red Dot Design Award je tradičně jednou z největších designových soutěží na světě. Ve třech disciplínách účastníci přihlašují výrobky, komunikační díla a značky, stejně jako prototypy a koncepty. Ocenění „Red Dot“ je mezinárodním symbolem kvality designu.


Images by Continental AG