Výrobcem roku se stává Continental, má nejlepší vývoj

Společnost Continental získala od mezinárodního odborného časopisu Tire Technology International (TTI) cenu „Výrobce pneumatik roku“. Ceny TTI za inovace a vynikající výsledky jsou považovány za nejvýznamnější ocenění v oboru a oceňují nejnovější vývoj a pokroky v oblasti technologie pneumatik z celého světa.

Za společnost Continental Tires převzal ocenění Bernd Korte, viceprezident pro vývoj platforem a industrializaci.

Letošní kritéria výběru se opět zaměřila na technologické inovace, které dále zvyšují bezpečnost a udržitelnost výrobků – a ocenění posuzovala mezinárodní porota složená z více než 20 novinářů a předních odborníků z oblasti pneumatikářského průmyslu.

Matt Ross, šéfredaktor časopisu Tire Technology International, k udělení ocenění uvedl: „O titul Výrobce pneumatik roku se tradičně svádí velmi těsný boj. Je opravdu potěšující, že společnost Continental získala toto ocenění již potřetí, zejména na své domácí půdě. Na porotu zapůsobila řada úspěchů společnosti za poslední rok, včetně ContiRe.Tex, druhé generace pneumatiky Extreme E, široké škály výzkumných spoluprací a pneumatiky Conti GreenConcept – abychom jmenovali jen některé z jejich úspěchů. Společnost Continental je díky svému závazku k inovacím a udržitelnosti velmi důstojným příjemcem.“

Bernd Korte, viceprezident pro vývoj platforem a industrializaci ve společnosti Continental Tires, byl přítomen převzetí ceny a řekl: „Je nám velkou ctí, že jsme letos získali ocenění Výrobce pneumatik roku. Motivuje nás to pokračovat v cestě, kterou jsme si zvolili – neustále investovat do vývoje našich pneumatik a významně přispívat k bezpečné, nákladově efektivní a ekologické mobilitě.“

V roce 2022 získala společnost Continental prestižní ocenění Výrobce pneumatik roku již potřetí za posledních osm let, což dokazuje její přístup k technologickým inovacím, které jsou na trhu špičkové a jejichž jádrem je bezpečnost a udržitelnost. Výrobce prémiových pneumatik nedávno prokázal svou inovační sílu představením technologie ContiRe.Tex-Technology.

Tato speciálně vyvinutá technologie pro větší udržitelnost byla uvedena do výrobní pohotovosti během několika málo měsíců. Umožňuje společnosti zcela nahradit konvenční polyesterovou přízi v kostře pneumatiky recyklovanou přízí získanou z přepracovaných PET lahví. Tato technologie je mnohem účinnější než jiné standardní metody zpracování PET lahví na vysoce výkonné polyesterové příze. Lahve použité pro tuto technologii pocházejí výhradně z regionů bez uzavřeného recyklačního cyklu. Technologie ContiRe.Tex posouvá společnost Continental o další krok směrem k tomu, aby se stala nejpokrokovější společností vyrábějící pneumatiky z hlediska ekologické a sociální odpovědnosti.


Images by Continental AG