V testech letních pneumatik pravidelně boduje Continental s PremiumContact 6 i 7

V testech letních pneumatik udělily největší evropské autokluby pneumatikám Continental PremiumContact 6 a nové pneumatice UltraContact nejvyšší známku. Německý autoklub ADAC, rakouský ÖAMTC a švýcarský TCS vyzdvihly bezpečné jízdní vlastnosti na suché i mokré vozovce.

Na suché vozovce byl PremiumContact 6 velmi bezpečný a vykázal nejkratší brzdnou dráhu v testu a nejlepší známku získal i na mokré vozovce. Novinkou v hodnocení autoklubů je ekologický test, do kterého byl zahrnut výsledek kilometrového nájezdu, otěru, valivého odporu, valivého hluku a celkové udržitelnosti. Zde pneumatika Continental PremiumContact 6 vykázala v testu opotřebení dobrý předpokládaný kilometrový výkon a její otěr byl rovněž nízký. V případě pneumatiky UltraContact bylo zaznamenáno celkově dobré hodnocení na suché vozovce a měla jeden z nejlepších výsledků v testu v kritériu ekologické vyváženosti.

Automotokluby testovaly 50 modelů pneumatik mezinárodních výrobců v rozměru 205/55 R16 91V, přičemž dobré známky získaly i další výrobky společnosti Continental. Pneumatiky Uniroyal RainSport 5, Semperit Speed-Life 3, Barum Bravuris 5 HM, Viking Protech Newgen a General Tire Altimax One S získaly druhé nejlepší hodnocení „uspokojivé“.

Ale zpět k PremiumContact 6. Míra rozdílů mezi nejlepší pneumatikou v testu bezpečnosti jízdy, pneumatikou PremiumContact 6, a levnou asijskou pneumatikou určenou výhradně pro kilometrový výkon se ukázala především v testu brzdění na mokru. Při testu s čínskou pneumatikou se testovaný vůz VW Golf 8 zastavil z rychlosti 80 km/h po téměř 60 metrech brzdné dráhy, zatímco vůz vybavený pneumatikami Continental se zastavil již po 34,4 metrech. Testující to označují za „nebezpečné“, protože Golf s asijskými pneumatikami by v rychlosti 52 kilometrů za hodinu narazil do zadní části předchozího vozu, ale díky pneumatikám Premium Contact 6 by už dávno stál.

Pneumatiky PremiumContact 6, které se setkaly s pozitivním hodnocením ze strany autoklubů, byly nyní nahrazeny nástupcem. Pro srovnání, nová pneumatika Continental PremiumContact 7 nabízí vyšší kilometrový výkon, ještě kratší brzdnou dráhu, nižší valivý odpor a ještě přesnější ovládání.

 


Images by Continental Reifen Deutschland GmbH