V testu slovenského Autožurnálu se Conti AllSeasonContact umístily nejlépe ze všech celoroček

Slovenský automobilový magazín Autožurnál udělil pneumatikám Continental AllSeasonContact velmi dobré hodnocení a v testu uveřejněném ve dvojčísle 10-11/20 byly vyhodnoceny jako nejlepší celoročky. Skočily celkově třetí za renomovanými čistě zimními pneu Bridgestone Blizzak a Goodyear Ultra Grip. Časopis testoval pneumatiky v rozměru 205/55 R16, což je velikost ideální pro širokou škálu kompaktních a středních modelů. Testovacím vozidlem byla Škoda Scala.

FOTO: Autožurnál/CAR PRESS v. r.

Testy zahrnovaly jízdu na sněhu i na mokré a suché vozovce. AllSeasonContact zaujaly velmi vyváženým výkonem a bezpečnostními vlastnostmi za mokra. Časopis jej také označil za nejlepší v testu aquaplaningu. Kromě toho získala pneumatika Continental také maximální počet bodů za kvalitu jízdy.

FOTO: Autožurnál/CAR PRESS v. r.

Zkušení testeři ale nebyli spokojeni hned se třemi ze sedmi testovaných pneumatik, které ohodnotili jako špatné nebo velmi špatné, což potvrzuje, že i mezi celoročními pneumatikami existují výrazné rozdíly v kvalitě. Celkově test prokázal, že je bezpečnější investovat do prémiových celoroček, než přezout na laciné zimní pneu.

FOTO: Autožurnál/CAR PRESS v. r.

Celoročky AllSeasonContact společnosti Continental jsou obecně považovány za prémiové pneumatiky, která splňují vysoké bezpečnostní požadavky. Nabízí dobrou přilnavost na studených a mokrých nebo sněhem pokrytých silnicích, bezpečnou ovladatelnost během léta a velmi nízký valivý odpor, což je důležité z hlediska úspory paliva.

Continental nedávno rozšířil své portfolio celoroček a zařadil do výroby 41 nových velikostí s různými indexy zatížení a rychlostními indexy, z nichž některé mají také technologii utěsnění defektu ContiSeal. Tato řada nyní zahrnuje 119 položek v šířkách mezi 175 a 255 milimetry, s poměrem stran mezi 70 a 35 procenty pro ráfky 14 až 20 palců. Díky tomu lze nyní pneumatikami AllSeasonContact vybavit širokou škálu modelů od kompaktních automobilů až po luxusní limuzíny. Automobilky mezitím také schválily celoroční pneumatiku Continental pro montáž jako originální vybavení. Například Volkswagen se rozhodl nabídnout AllSeasonContact jako alternativní pneumatiku pro ID.3.

Autožurnál je respektovaným slovenským motoristickým magazínem, který s přestávkami funguje už od roku 1924.

Images by Autožurnál/CAR PRESS v. r. and Continental Reifen Deutschland GmbH