V testu SUV pneu od Autobildu skončily Falkeny jako třetí a znamenají výhodný nákup

„Přesvědčivé jízdní vlastnosti na mokré i suché vozovce, dynamické řízení, přesné zatáčení, krátká brzdná dráha.“ Takové přednosti přisoudili testeři magazínu AUTOBILD ALLRAD pneumatikám Falken AZENIS FK510 SUV v testu letních SUV pneumatik v roce 2022. Testu bylo podrobeno deset letních pneumatik a jedna celoroční pneumatika v rozměru 235/55 R 18, což je rozměr často používaný pro oblíbenou třídu kompaktních SUV.

Pneumatika Falken získala nejlepší hodnocení v kategoriích brzdění na mokré vozovce, ovladatelnosti na mokré vozovce a na mokrém okruhu. Není to náhoda, protože díky jedinečnému vysoce výkonnému dezénu zajišťují velkoobjemové, speciálně uspořádané obvodové drážky běhounu rychlé vytlačování vody a vysoce účinný odvod vody. Kromě toho křídlové lamely na vnějším okraji optimalizují styčnou plochu pneumatiky v zatáčkách a zvyšují bezpečnosti při aquaplaningu.

Působivá jsou také její hodnocení v jednotlivých terénních testech, zejména v oblasti trakce v písku a ovladatelnosti na štěrku. V každé z těchto kategorií získal vůz Falken AZENIS FK510 SUV druhé nejlepší hodnocení. Za dobré výkony je zodpovědný speciální běhoun ACP. Tento dezén s technologií Adaptive-Constant-Pressure zajišťuje rovnoměrný stupeň přítlaku, a tím i konstantní tvar styčné plochy běhounu. To znamená, že kontaktní plocha je rovnoměrně zatěžována, což vede k větší přilnavosti, a tedy k vysokému stupni směrové stability a rovnoměrnému opotřebení. Rovnoměrná odolnost proti opotřebení chrání nejen životní prostředí, ale také vaši peněženku.

Celkově se pneumatika Falken AZENIS FK510 SUV umístila v žebříčku na třetím místě s hodnocením „Dobrá“.

„Jsme rádi, že jsme s naší pneumatikou v tomto vysoce konkurenčním segmentu dosáhli tak dobrých výsledků,“ říká k výsledku Velizara Lilová, vedoucí týmu plánování produktů společnosti Falken Tyre Europe GmbH. „Nejen spokojení zákazníci opakovaně potvrzují vysokou kvalitu našich pneumatik. Tento vysoce hodnocený test opět prokázal, že naše pneumatiky splňují náročné požadavky, které jsou kladeny na prémiové pneumatiky.“

Pneumatika Falken AZENIS FK510 SUV, která je z výroby montována na vozy Porsche Macan a Mercedes-Benz třídy G, je k dispozici v 53 rozměrech od 17 do 22 palců v řadách 30 – 65. Pneumatika je schválena pro rychlosti od 210 km/h do více než 300 km/h.


Images by Axel Springer Auto Verlag GmbH and Falken Tyre Europe GmbH