Michelin pozastaví výrobu v několika závodech v Evropě

Vážná krize, která se v současné době odehrává na Ukrajině, má dopad zejména na Evropu a to se týká pochipitelně i pneumatik. Michelin uvedl, že přijali rozhodnutí zastavit v nadcházejících týdnech na několik dní výrobu v některých svých evropských závodech. O konkrétní délce a provedení rozhodnou jednotlivé závody.

Michelin tvrdí, že v reálném čase analyzuje sankce, které zavedlo mezinárodní společenství, a že již dodržuje ty, které jsou v platnosti.

Kvůli současné krizi se stejně jako mnoho průmyslových subjektů v Evropě také Michelin podle svých slov potýká také s velkými logistickými a dopravními problémy při zásobování svých závodů a dodávkách zákazníkům.

V Rusku samotném vyrábí pneumatiky pro Michelin asi tisíc zaměstnanců této francouzské skupiny v Davydovu u Moskvy a továrna pracuje „v degradovaném režimu“. Skupina má také desítku obchodních partnerů na Ukrajině. Michelin „vyjadřuje svou podporu obětem tohoto konfliktu“ a „dělá vše pro to, aby podpořil své zaměstnance, kterých se to týká“, uvádí Michelin.

V tomto rychle se vyvíjejícím kontextu bude Michelin podle svých slov usilovat o omezení dopadu na služby zákazníkům, přesto nelze vyloučit, že dočasné zastavení několika závodů firmy nebude mít dopad na koncové zákazníky.


Images by Michelin Group